20 / 04 / 2024

Banyolarda akıllı klozet modellerinin sayısı artıyor!

Banyolarda akıllı klozet modellerinin sayısı artıyor!

Her geçen gün daha fazla akıllanan banyolarda, akıllı klozet modellerinin sayısı da artıyor. Suyu ve oturağı ısıtarak otomatik bir yıkama gerçekleştiren modeller, sensörler sayesinde yaklaşıldığında kapağını otomatik olarak kaldırıyor.




Teknoloji banyolarımızda da hızla yaygınlaşıyor. Su tasarruflu musluklar, masaj yapan duşlar, akıllı diş fırçaları gibi birçok örnek sayılabilir. Ancak son 2-3 yıldan beri klozetler de teknolojiden faydalanıyor. İlk olarak Japon şirketlerin geliştirdiği akıllı klozetler, artık yerli ve yabancı birçok şirket tarafından üretilmeye başlandı. Sensör teknolojisiyle donatılan yeni nesil klozetlerin yanına yaklaştığınızda elinizi bile sürmeden kapağı otomatik olarak açılıyor. Oturak ve taharet musluğundan akan suyun sıcaklığı ise ortama göre ayarlanıyor. Bazı modeller akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. Bazı modellerin yanında ise özel bir kumanda veriliyor.


Ancak en çok dikkat çeken özelliklerin başında ise kurutma özelliği geliyor. Kumandalar aracılığıyla sıcaklığı ayarlanabilen hava sayesinde kurutma işlemi yapılabiliyor. Kısaca yeni nesil klozetler önümüzdeki dönemlere damga vuracak gibi görünüyor. Hatta belki de tuvalet kağıdı kullanımını ortadan kaldıracaklar. Bu hafta akıllı klozet modellerini inceledik.


 LED IŞIKLA  AYDINLATIYOR


ALMAN üretici Villeroy-Boch’un geliştirdiği ‘ViClean-L’ modelinin iç kısmında yer alan LED aydınlatma karanlıkta klozeti daha rahat görebilmenizi sağlıyor. Geliştirilmiş özel uzaktan kumanda ile kontrol edilen modelin taharet çıkışında özel bir başlık bulunuyor. Bu başlık su çıkışında sprey etkisi yaratıyor ve su tasarrufu sağlıyor. Ayrıca modelde, su ısıtma ve hijyen için özel bir yüzey özellikleri bulunuyor.



ILIK HAVA KURUTUCULU


GROHE’nin ‘Sensia Arena’ modeli, ayarlanabilir sıcaklık ve ılık hava kurutucusuna sahip. Jet yıkama teknolojisinin yer aldığı modelde, masaj için titreşimli akış sağlanıyor. Klozet kapağında ise otomatik açılma-kapanma fonksiyonunu bulunduruyor. Fotosel sayesinde yaklaşanları algılama özelliğini bulunduran Sensia, klozet içi ve dışı gece aydınlatması yapabiliyor. Modeli, iOS ve Android uygulaması üzerinden kontrol edebilmek mümkün.



SUYU ISITIYOR


GEBERIT’in geliştirdiği ‘AquaClean Sela’ adındaki akıllı klozet, beş tuşlu kumandasıyla kolay kullanımı amaçlıyor. Otomatik taharet fonksiyonunu başlatmak için mavi LED ışık ile aydınlatılmış, büyük, yuvarlak tuşa basmak yeterli oluyor. Kullanıcı algılama fonksiyonu sayesinde klozete yaklaşıldığında, su otomatik olarak ısınmaya başlıyor. Sprey başlığı her kullanımdan önce ve sonra kendini suyla temizliyor.



ÖZEL AYARLI SU PÜSKÜRTME


KOMPLE klozet almak yerine sadece kapağı değiştirerek de banyonuzu akıllandırabilirsiniz. Arihela’nın geliştirdiği model, tüm klozetlere kolaylık monte edilebiliyor. Isıtma sistemleri sayesinde sıcak oturak, sıcak su ve özel ayarlı su püskürtme seçeneklerine sahip olan model, 1 litre su ile kişisel temizlik yapabiliyor. Ayrıca model, ortam sıcaklığına göre, su ve oturak sıcaklıklarını otomatik ayarlayabiliyor.



KOKUYU EMİYOR


YERLİ üreticilerden Vitra’nın, kişisel temizlik sistemini sunan akıllı klozeti V-care, ayarlanabilir su sıcaklığı, her kullanımdan sonra kendini temizleyen taharet borusu, farklı yıkama seçenekleri, kurutma ve koku emme gibi özellikleri sunuyor. Uzaktan kumanda ile el sürmeden kapağın açılmasını sağlayan model, kurutma ve enerji koruma özelliğiyle dikkat çekiyor.


Hürriyet



Geri Dön