24 / 04 / 2024

Barack Obama evinin kredi borcunu ödüyor!

Barack Obama evinin kredi borcunu ödüyor!

ABD Başkanı'nın malvarlığı açıklandı. 1 milyon dolar nakit parası var, serveti 5 milyon doları buluyor, konut kredisi borcu ödüyor..



Geçtiğimiz günlerde Amerikan Başkanı Obama'nın mal varlığı açıklandı. Obama'nın halen aldığı evin kredisini ödediği ve iki kızının eğitim masraflan için para biriktirdiği ortaya çıktı. Obama'nın bankalarda 1 milyon dolar civarında da birikmiş parası var. Bu para Amerikan basım tarafından 'hiç de az bir para değil!' şeklinde eleştirildi. Politik hayatına başlamadan önce üniversitelerde anayasa alanında ders vermiş ve kitaplar yazmış olan ABD Başkanı'nın önceki işinden kalan bir birikimi ve maaşı da var. Amerikan başkanının 'çok satanlar' arasında giren kitaplarından geliri bir hayli fazla. 


94 BİN DOLAR VERGİ ÖDEDİ 

Obama ailesi geçen sene toplamda 496 bin Dolar gelir elde ettiklerini beyan ettiler. Bu gelirin 400 bin dolan başkanlık maaşından oluşuyor. Yaklaşık 88 bin dolar Obama'nın başkan olmadan evvel yazdığı ve 'çok satanlar' arasına giren kitaplardan olan geliri olarak belirtildi. Obama çiftinin bankalardaki 1 milyon dolar civarındaki paradan faiz geliri de 16 bin dolar oldu. Aynca 30 yıllık Mortgage kredisiyle halen ödedikleri Illinois'deki evleri için de dahil Obama ailesi tüm gelirleri için 94 bin dolar vergi ödedi. 


Çocukları için biriktiriyor 

Obama ailesinin toplamda 50 ila 100 bin dolar arasında bir 'eğitim' birikimi var. Bu birikim Amerikan hükümetinin ailelerin çocuklarının gelecekteki okul masrafları için birikim yapmasını teşvik eden bir uygulama. Bu paradan vergi alınmıyor. 


İşte o ev!


Barack Obama evinin kredi borcunu ödüyor!


Meydan


Geri Dön