25 / 04 / 2024

Barack Obama, Türk Büyükelçiliği’ne komşu oluyor!

Barack Obama, Türk Büyükelçiliği’ne komşu oluyor!

Barack Obama, diğer pek çok eski Amerika başkanının aksine, görevden ayrıldığında Washington’da yaşamaya devam edeceklerini açıklamıştı. Obama ailesi, Washington Türk Büyükelçiliği’nin komşusu olacak.



Geçtiğimiz aylarda, görev süresi sonrası planları sorulan Başkan Barack Obama, diğer pek çok eski Amerika başkanının aksine, görevden ayrıldığında Washington’da yaşamaya devam edeceklerini açıklamıştı. Nedeni ise, küçük kızı Sasha Obama’nın liesyi bitirene kadar okul değiştirmesini istememeleriydi.


Bu açıklama yapıldıktan sonra, herkesin merak ettiği, Obamalar’ın Washington’un hangi semtinde ev seçeceği, ya da başkente komşu eyaletler olan "Virginia’da veya Maryland’de mi oturacağı" konusu olmuştu. Ocak 2017 sonuna doğru Beyaz Saray’ı terk edecek olan ailenin şimdiden nerede oturacaklarına karar verdikleri söyleniyor.


Geçtiğimiz günlerde The National Journal dergisinde, Obama ailesinin Washington’un en iyi semtlerinden biri olan Kalorama’ya taşınabilecekleri belirtildi ancak tam olarak hangi adrese taşınacakları konusunda ayrıntılar verilmedi. Independent Journal websitesi ise bir sonraki gün ailenin hangi evi seçtiğini bildiklerini yazdı. Haberdeki ev ABD başkanının seçtiği evse, Obama ailesi, Washington Türk Büyükelçiliği’nin komşusu olacak.


AP haber ajansının haberine göre de, Obamaların seçtiği malikane, ‘Büyükelçilikler Caddesi’ olarak bilinen bölgenin hemen arkasında. Kaleye benzer bir dış görünüme sahip olan malikane, bir dönümlük arazi üzerine kurulu. 2.700 metrekarelik devasa ev, 9 oda, 8 banyo, 3 şömine ve 10 araçlık otoparka sahip. Malikane aynı zamanda Washington İslam Kültür Merkezi ve camisinin de çok yakınında bulunuyor.


Başkent Bölgesi Emlakçılar Birliği’nden Peg Mancuso, Kalorama semtini Washington’un tartışmasız en iyi muhitlerinden biri olarak tanımladı. Mancuso, eğer bu haberler doğruysa, Başkan Obama’nın ailesi için bundan daha iyi bir semt seçemeyeceğini de ekledi.


İşte Barack Obama'nın yeni evi!


Barack Obama, Türk Büyükelçiliği’ne komşu oluyor!



Emlakçılar: 'Harika bir tercih'

Malikane, eski başkan Bill Clinton döneminde Beyaz Saray basın sözcülüğü yapan Joe Lockhart ve eşine ait. Lockhart şu an New York’ta ikamet ediyor ve Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) için çalışıyor.


Beyaz Saray, Obama ailesinin bu malikaneyi kiralayacağı iddialarıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayı reddetti.


Obama ailesinin bu haberlerde bahsedilen malikaneye taşınmaya karar verip-vermedikleri hala kesin değil. Ailenin yardımcıları, tanıdıkları ve Amerikan Gizli Servisi bu konular hakkında bilgi vermekten çekiniyor.


1920’li yıllarda inşa edilen malikane, en son 2013 senesinde 5,3 milyon dolara satıldı. Malikane, 2012’de satışa ilk sunulduğunda istenen rakamın, 8 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.


Obama ailesi, uzun süredir, Beyaz Saray’da mahremiyetlerinin çok olmadığını söylüyor. Barack Obama da başkan olmadan önceki hayatlarına kavuşmayı dört gözle beklediklerini dile getiriyordu. Ailenin Washington’da kalma kararları belki de bu arzularının hemen yerine gelmesine engel ama Obamalar’ın daha sonraları Chicago’daki evlerine dönüp bu şehirde uzun süre ikamet edecekleri tahmin ediliyor. Chicago’da aynı zamanda Barack Obama kendi başkanlık kütüphanesini de kuracak. Obama’nın New York ve doğduğu eyalet olan Hawaii’de de yaşayabileceği de tahmin ediliyor.


Amerika'nın Sesi


Geri Dön