19 / 03 / 2024

Barajlara ne kadar su düştü?

Barajlara ne kadar su düştü?

İBB, yaşanan şiddetli yağışın ardından Terkos, Ömerli, Elmalı ve Darlık su havzalarına önemli miktarda yağış düştüğünü açıkladı. Yağış öncesi birçok bölgede yoğun dolu yağışı gözlendi. Barajlara ne kadar su düştü?



Yapılan açıklamada, "İstanbul'un batısından başlayarak Silivri, Büyükçekmece Fatih üzerinden geçerek ilerleyen şiddetli yağış; Üsküdar, Kadıköy bölgelerinde sınırlı, Bostancı, Kartal, Pendik ve Tuzla'da şiddetli ve uzun süreli olarak yağdı.


Yağış öncesi birçok bölgede yoğun dolu yağışı gözlenirken, Tuzla açıklarında ise hortum meydana geldi. Yine Tuzla'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir elektrik direği devrildi, ancak olayda yaralanma olmadı" ifadelerine yer verildi.


Esenler ilçesinde bir evin çatısına düşen yıldırım sonucu yangın çıktığı ancak can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı belirtilen açıklamada, yangının itfaiye tarafından söndürüldüğü belirtildi. Yağış anlarında Beyazmasa, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve AKOM'a ait komuta merkezlerine önemli bir ihbar gelmediği belirtildi.


Bölgelere düşen ortalama yağış miktarı ise şöyle:


Hadımköy 13 kg

Çatalca 24 kg

Sarıyer 8 kg

Kartal 26 kg

Büyükada 12 kg

Göztepe 16 kg

Eminönü 14 kg

Şile 8 kg


Yapılan açıklamada, özellikle Terkos, Ömerli, Elmalı, Darlık su havzalarına önemli miktarda yağış düştüğü ifade edildi. Meteorolojiden alınan bilgiye göre ise yağışın Cumartesi günü öğleden sonra etkisini kaybederek İstanbul'u terk etmesinin beklendiği kaydedildi.


Sabah


Geri Dön