25 / 04 / 2024

Baran Kardeşler yalı yüzünden yine mahkemelik oldu!

Baran Kardeşler yalı yüzünden yine mahkemelik oldu!

Mehmet Ekin Baran ile kardeşi Ömer Pekin Baran babadan kalma yalı yüzünden ikinci kez mahkemelik oldu



Armatör Mehmet Ekin Baran ile Baran Denizcilik A.Ş'nin sahibi olan ve halen TÜSİAD Başkan Yardımcılığı görevini yürüten kardeşi Ömer Pekin Baran, babadan kalma yalı yüzünden ikinci kez mahkemelik oldu.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı ömen Pekin Baran ile ağabeyi armatör Mehmet Ekin Baran, üç yıl önce Yeniköy Caddesi 113 numarada bulunan 70 yıllık tarihi yalı nedeniyle karşı karşıya geldi. Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Ekin Baran, kardeşi ile söz konusu yalıyı paylaşamadıklarını belirtti ve satışının yapılarak ortaklıklarının giderilmesini istedi. Pekin Baran ise, nesillerden bu yana kendi mülkiyetlerinde olan yalının satışından elde edilecek gelire kardeşinin ihtiyacı bulunmadığını, satış yerine yalının paylaştırılmasını istedi. Ancak 80 milyon TL bedel biçilen yalı mahkeme kararı ile 4 kez ihaleye çıktı, ancak alıcı çıkmadı.  

Yalıyı satış yoluyla da paylaşamayan armatör Baran kardeşler, bu kez de yalının tadilatı için karşı karşıya geldiler. Ömer Pekin Baran, geçtiğimiz günlerde Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak bilirkişi raporunda da çökme tehlikesi bulunan çatının onarımı için yalının yüzde 50 hissedarı olan kardeşinin onay vermediğini kaydetti. Ömer Pekin Baran, kardeşinin muhalefeti nedeniyle yapılamayan onarım için mahkemece izin verilmesini istedi. Yalının kaderi önümüzdeki günlerde başlayacak dava sonunda belli olacak.
Canan İSPİR/Gazete Habertürk


Geri Dön