24 / 04 / 2024

Baretsiz işçinin başına taş yağdı!

Baretsiz işçinin başına taş yağdı!

Çankaya'da bir inşaat işçisinin başına 8 metre yükseklikten taş parçaları düştü! İtfaiye ekipleri, yaralanan işçiyi inşaat alanının içinden yukarıya güvenli bir şekilde çıkarmak için uzun süre uğraş verdi.



İncelemede işçinin baretsiz olduğu anlaşıldı İlginç kaza Çankaya Kocatepe Mahallesi Bayındır 2 sokakta bulunan bir inşaatın temelinde meydana geldi. 

İddiaya göre devam eden inşaatın temel kısmında çalışan E.Ç., matkapla çalışmaya başladığı sırada yaklaşık 8 metre yükseklikten taş parçaları kafasının üstüne yağdı. 


HALATLA YUKARI ÇEKİLDİ 


Yaralanan E.Ç.'nin yardımına iş arkadaşları koştu. İşçiler, 112 ekipleri ile itfaiye ve polise haber verdi. Yukarıdan tekrar taş düşme tehlikesine karşı ise iş arkadaşları E.Ç.'yi inşaatın orta bölümüne alarak güvenliğini sağladı. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi inşaatın içinde yaptı. 


İtfaiye ekipleri, sedyeye yerleştirdikleri E.Ç.'yi yukarıya güvenli şekilde çıkarmak için uzun süre uğraşmak zorunda kaldı. Yaralı işçiyi sedyeye kemerle sabitleyen itfaiye, sedyeyi halata bağlayarak E.Ç'yi güvenlik şekilde yukarıya çekti. Titiz şekilde yürütülen operasyonla inşaatın temelinden çıkartılan E.Ç, ambulansa taşındı. E.Ç., sedyeye bağlı olan iplerle birlikte ambulansa konuldu. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan işçi tedavi altına alındı. Kazanın yaşandığı noktada demir parmaklıklara asılı baret dikkat çekti. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı. 



Habertürk Ankara


Geri Dön