28 / 03 / 2024

Barış Aydın: Ankara, 2016'da farklı bir kimliğe bürünecek!

Barış Aydın: Ankara, 2016'da farklı bir kimliğe bürünecek!

Barışkent & BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın “İncek, Beytepe, Bilkent, Mamak, Macun, Yaşamkent gibi projelerin yükseldiği semtler, kentin kimliğini değiştirecek" Ankara, 2016'da farklı bir kimliğe bürünecek dedi...




Barışkent & BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın “İncek, Beytepe, Bilkent, Mamak, Macun, Yaşamkent gibi projelerin yükseldiği semtler, kentin kimliğini değiştirecek".


"Barışkent & BA Grup olarak kentin sıkışıklıktan kurtulması, nefes alan, alt yapı sorunu yaşamayan bölgeler kurulması için yoğun bir çalışma içindeyiz"


Son bir kaç yıl içinde birbirinden başarılı proje konut ve iş merkezlerinin yükselmeye başladığı Başkent'te 2 yıl içinde onlarca projenin tamamlanması bekleniyor. Bu yapılar 2016 yılında Başkent'in farklı bir silüet ve kimlik kazanacağını gösteriyor.


Ankara'nın köklü inşaat firmaları, bir süre önce ürettikleri ve İstanbul'u aratmayacak çok sayıda projeyle yarışırken, bu yıl yarışa yurt genelindeki projeleri ile ses getiren firmalar da katıldı. Her biri 600 ile 200 bin arasında konut üreten projeler İncek, Beytepe, Bilkent, Mamak, Macun gibi semtlerde yoğunlaşırken, her türlü detayı düşünülen modern iş merkezleri de Çukurambar, Söğütözü, Mustafa Kemal gibi lokasyonlarda yükseliyor.


Başkent'e şantiye görünümü veren bu inşaatların önemli bölümünün 2016 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Söz konusu yapılarda yaşamın başlaması, iş merkezlerini Gaziosmanpaşa, Yıldız, Cinnah, Balgat gibi 40-50 yıllık 3-4 katlı eski yapılardan kurtaracak. Konut anlamında proje yapılarla yeni yeni tanışan Ankaralılar için de çok sayıda alternatif gündeme gelecek.


-Yatırımın yeni adresi-


Ankara inşaat sektörünün öncü firmalarından Barışkent & BA Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Başkent'in en önemli yapılarında firmalarının imzasının bulunduğunu anımsatarak, bundan sonraki süreçte de  Ankara  yeni kimliği ile tanışırken yoğun proje çalışmaları içinde bulunduklarını kaydetti.


Barış Aydın, Ankara'nın son yıllarda çok sayıda önemli yatırımcı için cazip bir yatırım kenti haline gelmesinin de önemine işaret ederek, şunları söyledi:


"Son yıllarda İstanbul’da birbirine benzeyen projeler hem müşterilerin hem de yatırımcıların ilgisini Ankara’ya çekiyor. İncek, Beytepe, Bilkent, Mamak, Macun, Yaşamkent gibi projelerin yükseldiği semtler, kentin kimliğini değiştirecek. Ankara'daki projelerin önemli bölümünün İstanbul'dakilerden daha başarılı olduğuna inanıyorum. Ancak, 2016 yılında yeni ve modern lokasyonlardan konut veya ofis almak isteyenlerin firmaların geçmişlerini iyi incelemeleri gerekiyor. Aksi taktirde bu yoğun yapılaşma sürecinde yol alamayan firmalar yüzünden hayal kırıklığı yaşayabilirler."


-"Başkent'te tarih yazılıyor"


Barış Aydın, firmalarının uzman kadrosu ile adeta 24 saat kentin yeniden yapılanması için çaba gösterdiğini belirterek, "Şu anda resmen Başkent'te tarih yazılıyor. Bugün üretilen binalar, Ankara'nın gelecekteki 40-50 yılını temsil edecek. Biz de bu süreç içinde aktif şekilde yer alıyoruz. Barışkent & BA Grup olarak kentin sıkışıklıktan kurtulması, nefes alan, alt yapı sorunu yaşamayan bölgeler kurulması için yoğun bir çalışma içindeyiz" dedi.




Geri Dön