19 / 04 / 2024

Barış Aydın: Türkiye yeni zaferleri ekonomisi ile kazanacak!

Barış Aydın: Türkiye yeni zaferleri ekonomisi ile kazanacak!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Türkiye artık dünyada "stratejik öneme sahip bir ülke" yerine, "güçlü firmaları ve sağlam ekonomisiyle dünyaya yön verecek" ülkelerden biri oldu...



Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Türkiye’nin artık dünyada "stratejik öneme sahip bir ülke" yerine, "güçlü firmaları ve sağlam ekonomisiyle dünyaya yön verecek" ülkelerden biri olarak anılmaya başladığını ifade ederek, " Türkiye yeni zaferleri ekonomisi ile kazanacak" dedi.


Barış Aydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin Başkentli sanayici ve işadamları olmanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.


Tarihte 1071’le birlikte bu topraklara medeniyet ve düzen getiren Türk milletinin, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ile birlikte ülkemizi işgal eden çok sayıda devlete gereken dersi verdiğini ifade eden Aydın, Türkiye’nin Cumhuriyet'in 100. yılında şimdi yeni zaferler peşinde olduğunu kaydetti.


Aydın, büyüme hızı, sanayi ve iş dünyasında doğru hamleler, etkili dış politika ile her geçen gün dünya arenasında "ben de varım" diyen Türkiye’nin, başarılı ve inançlı işadamları ile hedeflenen zafere imza atacaklarını belirterek, şunları söyledi:


“Zaferler artık silahlarla değil, ekonomik güçle kazanılıyor. Firmaların, markaların ülke ekonomilerine sağladıkları katkı her geçen yıl daha da artıyor. Örneğin Apple bir ülke olsaydı, dünyada 21. büyük ekonomik güç olacaktı. Türkiye de büyüyen ekonomisiyle dünyada yeni zaferlere imza atacak. Yeni zaferleri ekonomimiz ile firmalarımız ile kazanacağız. Bugün havadaki her uçakta en az 2 Türk işadamı varsa, çevre ülkelerin ekonomilerinin gelişimine pozitif katkı sağlayabiliyorlarsa, bu uğurda doğru yoldayız demektir. Kısa süre öncesine kadar sanayinin s' si geçmeyen Başkent, bugün bürokrasi yerine firmaları ile anılıyor; dünya genelinde 2. sıraya yükselen Türk müteahhitler Başkent'i yeniden ve modern bir tarzda hızla inşa ediyorsa, bizler de sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getiriyoruz demektir. ASiAD olarak tüm Türkiye’nin Zafer Bayramı’nı kutluyor, şehitlerimize, gazilerimize, bu vatan uğruna canını ortaya koyan tüm insanlarımıza, ailelerine şükranlarımızı sunuyor, gelecek zaferleri daha da coşkuyla yaşamayı diliyorum."


Geri Dön