28 / 03 / 2024

Barış Aydın: Türkiye'de 300 bin müteahhit var!

Barış Aydın: Türkiye'de 300 bin müteahhit var!

"Türkiye'de 300 bin müteahhit var" diyen ASİAD Başkanı Aydın'a göre 600 milyon nüfuslu AB'de bu rakam 80 bin. Aydın, sektördeki çürüklerin temizlenmesi için bakanlığa başvurduklarını söyledi...



"Türkiye'de 300 bin müteahhit var" diyen ASİAD Başkanı Aydın'a göre 600 milyon nüfuslu AB'de bu rakam 80 bin. Aydın, sektördeki çürüklerin temizlenmesi için bakanlığa başvurduklarını söyledi. 



6.5 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşüm süreci devam ederken, inşaat sektöründen "İçimizdeki çürükler temizlensin" çağrısı geldi.  Ankara  Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Türkiye'de 300 bin müteahhit olduğunu belirterek 600 milyon nüfuslu AB'nin toplamında aynı rakamın 80 bin olduğunu bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sektördeki çürük elmaların ayrılması için kendi kendilerini şikayet ettiklerini dile getiren Aydın, etik ve güvenlik açısından tehlikelerin bulunduğuna dikkat çekti. Aydın, "150 bini kendisine müteahhit derken diğer 150 bini müteahhitim bile demiyor. Her önüne gelenin inşaat yapmasını önlemek lazım. Ticari şoförün bile sertifikası var ancak çoluk çocuğumuzla oturduğumuz binayı yapan kişinin standardı yok" dedi. Belediyelerin teneke bina yapılmasına izin vermemesi gerektiğinin altını çizen Aydın, estetiğe de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 3E olarak adlandırdığı 'estetik, etik, emniyet' konularına önem verilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, "Çarşıdan aldım 300 metre eve geldim 220 metre. 80 metre nerede, bodrum, merpen gibi yerleri de buna katıp brüt olarak satış yapılıyor" uyarısında bulundu. 



Star 


Geri Dön