29 / 03 / 2024

Barış Aydın: Yeni bir Çankaya tasarladık!

Barış Aydın: Yeni bir Çankaya tasarladık!

Ak Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, projelerini tanıttığı toplantıda, "Değişime izin ver sloganı ile yola çıktık. Hayallerinize hayat vermek için sizler için yeni bir Çankaya tasarladık" dedi.



Aydın, önceki gün projelerini JW Marriott Otel'de kamuoyuna tanıttı. Tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ak Parti  Ankara  İl Başkanı Murat Alparslan ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda Çankaya'da hayata geçireceği projeleri anlatan Aydın, "İlerlemek için tek yapmamız gereken gerçekten çalışkan olmaktır. Bu gece için hem Çankaya hem de geleceğimiz için çok güzel günlerin ilk adımı olacak. Cumhuriyetimizin başkenti, Ankara'nın baş yeri Çankaya'dır" diye konuştu. 


Kızılay Projesi Aydın, ilk projesinin Kızılay ile ilgili olduğunu belirterek, "İlk projemiz Sakarya- Kızılay meydanı biz değişimi Kızılay meydanından başlatıyoruz. Yeni Sakarya meydanında yaklaşık 8 bin 55 metrekare bir alanda düzenlenmeler yapılacak. 2 bin 300 araçlık yer altı otoparkı oluşturularak Kızılay'ın otopark sorunu çözülecek. Otopark da günlük 7 bin araçtan fazla araca hizmet verilecek. Kızılay modern bir meydana kavuşacak. Kızılay esnafının yüzü gülecek" ifadelerini kullandı. 


Bahçelievler ile ilgili ikinci projesini anlatan Aydın, "375 bin metrekare alan içerisinde Bahçelievler kentsel yenileme ve gelişim projesini Çankayalılara öneriyoruz. Bu düzenleme ile Çankaya Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam alanlarından birine kavuşacak. Bu bölgemizde esnafımız ve halkımız çağdaş yaşam alanına kavuşacak" dedi.

Bisiklet otobanları Aydın, "Beni en heyecanlandıran proje bisiklet otobanları. Başta Londra olmak üzere dünyanın en önemli şehirlerinde planlanan çağdaş bir ulaşım çözümüyle Çankaya'yı buluşturuyoruz. Yeni, çevreci, sağlıklı bisiklet otobanı ile ulaşım çok kolaylaşacak. Bisiklet otobanlarıyla trafik artık Çankaya'nın derdi olmayacak" diye konuştu. 


Konser merkezi Avrupa'nın en büyük konser merkezinin Çankaya'da yapılacağını kaydeden Aydın, "Bu merkezimiz dünyanın en büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Bu eser Avrupa'nın sembol yapılarından birisi olacak. Çankaya'da örneği çok az olan müzik kütüphanesi de Türkiye'de bir ilk olarak bu merkezde yer alacaktır. Türkiye'nin sinema ve gala merkezini de Çankaya'da yapıyoruz. Sinema sektörü seyircisi ile ilk heyecanı Çankaya'da yaşayacak" dedi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön