19 / 04 / 2024

Barış Dumankaya: Mütekabiliyet yasası inşaat sektörünün önünü açtı!

Barış Dumankaya: Mütekabiliyet yasası inşaat sektörünün önünü açtı!

Yabancılara konut satışının önündeki engellerin kalkması ile birlikte, Dumankaya İnşaat projelerindeki yabancıya satış rakamları, toplam satış rakamları içerisinde önemli bir paya sahip oldu. Mütekabiliyet yasası ile inşaat sektörünün önü açıldı...



Yabancılara konut satışının önündeki engellerin kalkması ile birlikte, Dumankaya İnşaat projelerindeki yabancıya satış rakamları, toplam satış rakamları içerisinde önemli bir paya sahip oldu.  


23 Eylül 2013, İstanbul- Yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’den gayrimenkul edinmelerine olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası ile birlikte, yabancı konut alıcıları Dumankaya İnşaat projelerine yoğun ilgi gösterdi. Yabancıya satış rakamları Dumankaya İnşaat’ın toplam satış rakamları içerisinde önemli bir paya sahip oldu.  


Yabancı konut alıcılarına yönelik tanıtım çalışmalarına hız veren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya konu ile ilgili şunları söyledi: “Yabancılara konut satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası ile birlikte Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün önü açılmış oldu. Daha fazla yabancı yatırımcı ülkemize gelmeye başladı. Özellikle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Kuveyt,  Katar ve Bahreyn gibi Körfez ülkelerindeki yatırımcılar kültürel, dini ve sosyal anlamda kendilerini ülkemizde rahat hissetiklerinden yatırımlarını burada yapmayı tercih ediyorlar.” 


Yabancıların en çok 1+1 daireleri tercih ettiğini belirten Barış Dumankaya sözlerine şöyle devam etti. Yabancı konut alıcıları yoğunlukla 1+1 daireleri tercih ediyorlar. 1+1’den sonra en çok satılan daire tipi 2+1.  Yabancı alıcılar için lokasyon çok önemli. Projelerin toplu taşıma ve ulaşım araçlarına, denize ve merkeze yakın olmasına dikkat ediyorlar. Biz de Dumankaya İnşaat olarak projelerimizin teknik ve mimari özellikleri ve lokasyon avantajları sebebiyle yabancı yatırımcıların ilgisi ile karşılaştık. Yabancı konut alıcılarının Dumankaya İnşaat projelerine gösterdiği ilgiden oldukça memnunuz. Şu ana kadar yabancılara yaptığımız satış toplam satış rakamlarımız içerisinde yüzde 10’luk bir oran ile önemli bir paya sahip. Önümüzdeki günlerde bu rakamların daha da artacağını umuyoruz” dedi. 


Dumankaya İnşaat


1963 yılında ‘’Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak’’ misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu bugün başta inşaat sektörü olmak üzere üzere otomotiv, rent a car, sigorta ve PVC kapı pencere üretimi alanında hizmet veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür.  


Yarım asırlık tecrübesiyle güçlü işbirlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımıyla olağanüstü projelere imza atan Dumankaya İnşaat, Türkiye’nin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinin sorumluluğuyla kalitesinden asla ödün vermiyor. 



Geri Dön