25 / 04 / 2024

Barlar Sokağı'ndaki yıkım çalışmaları yeniden başladı!

Barlar Sokağı'ndaki yıkım çalışmaları yeniden başladı!

Akçaray Tramvay Projesi kapsamında hat üzerinde yıkılacak binalar arasında bulunan Barlar Sokağı’ndaki binalarda yıkım çalışmalarının bugün itibariyle yeniden başlaması bekleniyor. Proje kapsamında yıkılacak yerlerin sahipleri duruma tepki gösterdi.



Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaray Tramvay Projesi kapsamındaki yıkımlar önceki aylarda Barlar Sokağı’nda bulunan eski Türk Telekom binası ve Crash Bar’ın yıkım çalışmaları ile başlamış ve yaklaşık iki hafta sürmüştü. Ara verilen yıkım çalışmalarının Sığınak Türkü Bar binasının yıkımı ile önümüzdeki günlerde devam etmesi ve ilerleyen haftalarda ise Sığınak Türkü Bar binasının yanında bulunan Barcelona Bar binasının da kısa süre içerisinde yıkılması bekleniyor. 


MİLLİ İRADE NÖBETİNDEYDİM


Yetkililer tarafından 25 Temmuz Pazartesi günü binayı boşaltma emri geldiğini ancak darbe teşebbüsünün ardından Milli İrade Nöbeti’nde olduğu için verilen günde binayı boşaltamadığını ifade eden Sığınak Türkü Bar Sahibi Evren Başyurt, “Belediye yetkilileri tarafından 25 Temmuz Pazartesi günü mekanımı boşaltmam gerektiği ve o gün itibariyle yıkımın başlayacağını söylediler. Ancak 15 Temmuz’da meydana gelen darbe teşebbüsünün ardından Perşembe Pazarı alanındaki Milli İrade Nöbetleri’ne katılmaya başladım” dedi.


MAĞDURUM


Sabah saatlerinde yetkililerin kendisinin bilgisi olmadan binaya girdiklerini söyleyen Başyurt, “Sabaha kadar alanda irade nöbetinde oluyorum ve bu nedenle sabah geç saatte uyanıyorum. Bugün (dün) sabah saatlerinde bir telefon geldi ve  bilgim olmadan burayı tahrip ettiklerini öğrendim. Görevliler camları kırarak içeriye girmişler. Hurdacılar da arkalarından gelerek içeride ne varsa alıp götürmüşler. Bu konuda mağdurum. Ayrıca Barlar Sokağı tramvayzedeleri olarak işletmelerimiz için yetkililere yeni yer teklifi sunduk. Balıkçılar Çarşısı’nda bulunan önceden Maço adlı mekanın yer aldığı 6 No’lu binayı uygun gördük ve belediyeye bununla ilgili bilgi sunduk. Ancak bu teklifimiz kabul edilmedi. Tramvayzedeler olarak ciddi anlamda mağduruz” diye konuştu. 


NE OLMUŞTU?


Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Seka Park arasında Akçaray ismi verilen tramvay projesi çalışmaları ilk olarak Yahya Kaptan Mahallesi’nde başlamıştı. Proje kapsamında yıkılacak yerler arasında yer alan Barlar Sokağı’ndaki bar sahipleri duruma tepki göstermiş ve yetkililer tarafından kendilerine yeni bir yer göstermelerini savunmuştu. Seslerini yetkililere duyuramayan bar sahipleri alınan kararlar neticesinde iş yerlerini boşaltmak zorunda kalmıştı. 




Manşet Kocaeli



Geri Dön