10 / 05 / 2024

Barsan krizin kalbine lojistik üs kurdu

Barsan krizin kalbine lojistik üs kurdu

Barsan krizin kalbi Amerika'da 5 milyon $'lık lojistik merkezi açtı



4 yılda dünya genelinde 150 milyon dolarlık yatırım yapan Barsan Global Lojistik, ekonomik krizin kalbi sayılan ABD'de 5 milyon dolarlık yatırımla lojistik merkezi açtı. Şirket, 2010 yılında ABD'de 50 milyon dolar ciro, 2020'de dünyada ilk 5'e girme hedefi koydu

İstanbul Karaköy'de 1982 yılında açılan 10 metrekarelik bir ofisten kısa sürede dünyadaki rakipleriyle boy ölçüşebilen bir şirkete dönüşen ve adına "global" kelimesini ekleyen Barsan Global Lojistik (BGL), şimdi de ekonomik krizle boğuşan ABD'deki yatırımlarına hız verdi. Son 4 yılda dünya genelinde 150 milyon dolarlık yatırıma imza atarak lojistik operasyonlarını 12 ülkeye yayan Barsan, ABD'de yatırım yapan ilk ve tek Türk lojistik şirketi oldu.

BGL, New Jersey'de 5 milyon dolarlık yatırımla faaliyete soktuğu 5 bin metrekarelik lojistik merkeziyle Hong Kong, Çin, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere, Macaristan, Polonya ve Özbekistan'ın yanı sıra ABD'de de etkisini hissettirmeye başladı.

Yeni yatırımla ilgili bilgi veren Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Baydere, ABD'de 2010 ciro hedeflerini 50 milyon dolar olarak açıkladı ve Amerika'daki faaliyetleri genişletmek konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Baydere, "ABD'nin dışında Hollanda, Belçika, Romanya, İsveç, Hindistan, Güney Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler'de yeni lojistik merkezleri açma planlarımız var. Ekonomik krizin Obama yönetiminin doğru ekonomik politikalarıyla bu yılın sonuna doğru çözülmeye başlayacağını, 2010'un başından itibaren de ilk pozitif hareketlenmeleri göreceğimizi öngörüyoruz" dedi. BGL, 2020 yılında dünyada ilk 5'e girmeyi hedefliyor.

Vatan

Geri Dön