28 / 03 / 2024

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.



Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yarın yapılacak.


İlçede kurulması düşünülen termik santrale karşı oluşturulan Bartın Platformunca yapılan yazılı açıklamada, Hattat Enerji ve Maden Ticaret AŞ. tarafından ilçede Gömü, Tarlaağzı, Kazpınarı köyleri ve Gavurpınar mevkisinde yapılması planlanan kömür hazırlama tesisi projesiyle ilgili ÇED toplantısının 16 Şubat'ta halkın tepkisi nedeniyle yapılamadığı anımsatıldı.


Toplantının yeniden yapılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce duyuru yapıldığını ve toplantı yeri olarak da köy ihtiyar heyetinin izin vermediği köy muhtarlığına ait kahvenin kullanılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, hukuksuz uygulamalarına devam ediyor. Hattat Enerji ve Maden Ticaret AŞ'nin kömür hazırlama tesisine ait ÇED halkın katılımı toplantısı yapmak için Gömü köyü kahvesi daha önce Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Özcan tarafından köy muhtarı Mehmet Bıldırcın'dan istenmişti. Muhtar, halkın termik santrale tepkisi nedeniyle köy kahvesinin bu amaçla kullanılmasına izin vermeyeceğini söylemişti. Buna rağmen müdürlük 24 Mart Perşembe günü yapılacak ÇED halkın katılımı toplantısının Gömü köyü kahvesinde yapılacağını ilan etti. Müdürlük, Gömü köyü muhtarlığının, toplantının iptal edilmesi için verdiği dilekçeyi dikkate almadığı gibi, Bartın Platformu temsilcilerinin 22 Mart Salı günü müdürlüğü ziyaretindeki toplantıyı iptal etme çağrısına da kulak vermedi. Bu durumda Bartın Platformu olarak yarın saat 10.00'da Amasra Gömü köyünde yapılacak ÇED Halkın Katılımı Toplantısına katılacağız. Orada Bartın ve Amasra halkının 'termiksiz yaşam' isteğini bir kez daha dile getireceğiz."


Hürriyet 


Geri Dön