29 / 03 / 2024

Bartın Üniversitesi'ne 5 bin kişilik yemekhane yapılıyor!

Bartın Üniversitesi'ne 5 bin kişilik yemekhane yapılıyor!

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde inşa edilen beş bin kişi kapasiteli yemekhane binası mimarisiyle göz dolduruyor. Aynı anda beş bin kişinin yararlanabileceği yemekhane binasının mimarisi modern ve geleneksel yaklaşımları birbiriyle buluşturuyor.



Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde inşa edilen beş bin kişi kapasiteli yemekhane binası mimarisiyle göz dolduruyor.


Bartın Üniversitesi’nin yapımı devam eden Kutlubey Kampüsü’nde 2016 yılı içerisinde birçok eğitim alanı ile birlikte yemekhane binası da faaliyete geçecek. Aynı anda beş bin kişinin yararlanabileceği yemekhane binasının mimarisi modern ve geleneksel yaklaşımları birbiriyle buluşturuyor. Öğrencilerin ve üniversite personelinin konfor ve güvenliğinin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü tesis iki kattan oluşacak. Her iki kattan ulaşılabilecek asma katlarda ise kafeterya ve rekreasyon alanları bulunacak. Binada açık havada yemek yeme imkanı da olacak.


SELÇUKLU MİMARİSİ YANSITILACAK

Tamamlandığında öğrenciler ve personele konforlu bir hizmetin verileceği bina Selçuklu mimarisinden esinlenilerek planlandı. Binanın ana girişinde Selçuklu dönemini yansıtan taç kapı modern bir form ve çağdaş yapı malzemeleri kullanılarak şekillendirilecek. Dış görünümü sıradan yemekhane binası çizgisinden farklı olarak oluşturulan binada renklerden güneş ışığının yansımasına ve iklime uygun mimari tasarıma kadar her şey dikkate alındı.


ENGELLİLER UNUTULMADI

Yapımında sona yaklaşılan yemekhane binasında bedensel engellilerin kullanımını kolaylaştıracak çalışmalar da yapıldı. Asansörler, bina girişindeki rampalar ve engelli tuvaletleri bu kapsamda projelendirildi. Ayrıca deprem ve yangın gibi durumlar için güvenlik tedbirleri düşünülerek akıllı bina sistemi uygulandı.


Hürriyet


Geri Dön