26 / 04 / 2024

Başak Kiremit yeni üretim tesisini açtı!

Başak Kiremit yeni üretim tesisini açtı!

Eskişehir'de bulunan üretim tesislerini geçtiğimiz yıl modernize ederek son teknolojiye kavuşturan Başak Çatı ve Cephe Sistemleri, üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.



El değmeden üretim yapan tesisin açılış töreni Başak Kiremit'in Bursa yolu üzerindeki fabrika alanında gerçekleştirildi. 

Açılışta konuşan Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, " Değerli babam Ali Rıza Karık'ın 1969 yılında girişimci bir ruhla kurduğu Başak Kiremit, doğal kil kiremitte bugün rakipsiz bir firma konumuna gelmiştir. Firmamız, 2004 yılında kurulan Has Hazır Beton ile inşaat sektörünün farklı kollarında hizmet vermeye devam etmektedir. 

2006 yılında faaliyete başlayan Başak Konut ile gerçekleştirdiğimiz konut projeleri şehirde büyük ses getirmeye devam ediyor. 

Büyüyen ailemiz, 2008 yılında Başak Grubu adıyla birliğini pekiştirdi. 2011 yılında açılan Agregasan Maden Ocağı ve akabinde aradan çok zaman geçmeden 2013 yılında açılan Bşk Enerji şirketleri grubumuza katıldı. 

Hızlı ama emin adımlarla büyüyen grubumuza son olarak 2014 yılında Bşk Mimarlık'ı katarak kısa sürede adında söz ettiren konut proj elerine imza attık" dedi.



Dünya




Haber 2 Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Eskişehir'de kiremit sektöründe 47 yıldır faaliyetlerini sürdüren Başak Çatı ve Cephe Sistemleri, el değmeden kiremit üretimi yaptığı tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Bursa Yolu 3. kilometrede bulunan fabrikanın açılışına AK Parti eski Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'in yanı sıra, bölge bayilikleri temsilcileri ve çok sayı davetli katıldı. Açılış töreninde ilk olarak söz alan Başak Çatı ve Cephe Sistemleri Genel Müdürü Engin Çizer, Başak Grup'un kuruluşundan bu yana kat ettiği yolu ve bugün gelinen noktada elde edilen üstün başarının ardında yatan nedenleri paylaştı. 10 milyon dolar yatırımla modernize edilen ve el değmeden üretim yapan tesisin açılış töreninde konuşan Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık ise, "Değerli babam Ali Rıza Karık'ın 1969 yılında girişimci bir ruhla kurduğu Başak Kiremit, doğal kil kiremitte bugün rakipsiz bir firma konumuna gelmiştir. Firmamız, 2004 yılında kurulan Has Hazır Beton ile inşaat sektörünün farklı kollarında hizmet vermeye devam etmektedir. Başak, üretimlerini 20 bin metrekaresi kapalı, toplam 120 bin metrekare alanda gerçekleştiriyor" dedi. 



2 Eylül Gazete


Geri Dön