29 / 03 / 2024

Başak Merkez Camii inşaatı sürüyor!

Başak Merkez Camii inşaatı sürüyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, temeli geçtiğimiz ay dualarla atılan Başak Merkez Camii inşaatını yerinde gezerek, incelemelerde bulundu.



Mamak Müftülüğü, Mamak Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar işbirliğinde Başak Mahallesi’nde yapımına başlanan Başak Merkez Camii’nin inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Şantiye şefinden çalışmalar hakkında bilgi alan Akgül, “Tamamlandığında Osmanlı mimarisiyle yapılmış güzel bir eser ortaya çıkacak. Mamak’ta 7 yıllık görevimiz boyunca birçok camiyi yeniledik ve yeni camiler yaptırdık. Mamak’ı her yönüyle Başkent’e yakışır bir ilçe haline getirmek için her alanda çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


BÖLGENİN EN BÜYÜK CAMİLERİNDEN BİRİ OLACAK

Başak Mahallesi’nde temeli atılan cami bölgede yaptırılan en büyük camilerden birisi olacak. Son derece detaylı bir şekilde projelendirilen camide aynı anda 3 bin kişi namaz kılabilecek. 1800 metrekare alana sahip proje içerisinde taziye bölümleri, toplantı salonları, Kur’an kursu bulunuyor. Akgül’e, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak ve başkan yardımcıları da eşlik etti.


Milliyet 



Geri Dön