25 / 04 / 2024

Başakşehir Güvercintepe kentsel dönüşüm!

Başakşehir Güvercintepe kentsel dönüşüm!

Başakşehir Güvercintepe kentsel dönüşüm kapsamında mı değil mi? merak konusu. İşte geçtiğimiz yıl rezerv alanı ilen edilen 42 bin 300 hektar alan içerisinde yer alan Başakşehir Güvencintepe Mahallesi’nin merak edilen akıbeti…




Başakşehir Güvercintepe kentsel dönüşüm!


Başakşehir Güvercintepe kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek mi, yenilenmeyecek mi merak konusu. Rezerv alanı ilan edilen Güvercintepe Mahallesi için Başakşehir Belediyesi’nin herhangi bir kentsel dönüşüm projesi bulunmuyor. Öyle ki belediyenin Güvencintepe Mahallesi’nde alt ve üst yapı yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. 


Toplu değil yerinde dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın rezerv alanı ilan edilen Güvercintepe Mahallesi için hazırladığı yeni plan tamamlandığında vatandaş isterse yerinde dönüşüm kapsamında binasını yenileyebilecek. 


Yeni planlar hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığımız bilgiye göre ise Bahçeşehir, Hadımköy, Arnavutköy, Başakşehir’de Altınşehir ve Şahintepe ile birlikte rezerv alanı ilan edilen Güvencintepe Mahallesi’nin 25 binlik, 5 binlik ve binlik plan çalışmaları yapılıyor. 25 binlik plan çalışmaları tamamlanan bölgenin 5 bin ve bin ölçekli plan çalışmaları da sonlandığında yeni plana göre yerinde dönüşüm yapılabilecek. Fakat toplu bir dönüşüm şu an söz konusu değil.


Başakşehir Şahintepe kentsel dönüşüm hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız



Geri Dön