18 / 04 / 2024

Başakşehir metrosunun test sürüşleri 2011'in ilk yarısında yapılacak

Başakşehir metrosunun test sürüşleri 2011'in ilk yarısında yapılacak

Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyat Köyü metro hattının yüzde 85’i tamamlandı



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, en büyük toplu taşıma yatırımlarından olan Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyat Köyü metro hattının yüzde 85’i tamamlandı.
        
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kazı çalışmaları tamamlanan ve elektromekanik işleri devam eden metro hattının yüzde 85’i bitirildi.

Toplam uzunluğu 21,7 kilometre olan ve 16 istasyondan oluşan hatta, 2011 yılının ilk yarısında test sürüşleri yapılacak. Metro hattı ilk aşamada Otogar’dan Bağcılar-Kirazlı’ya, ardından da Güney Sanayi istasyonuna ulaşacak. Buradan ikiye ayrılacak hat, Olimpiyat Stadı ile Başak Konutları-4’e ulaşacak.

Toplam maliyeti 1 milyar 137 milyon dolar olacak hattın, Otogar-Bağcılar arasında, saatte tek yönde 36 bin yolcu taşınacak ve 50 vagonun çalışacağı hatta araçlar 2 dakika aralıkla hareket edecek. Bağcılar-Olimpiyat Köyü-Başakşehir arasında ise saatte tek yönde 75 bin yolcu taşınacak ve 80 vagon 1,5 dakika aralıkla hareket edecek.

Hattın 5,8 kilometre uzunluğunda olan Otogar-Bağcılar arasında, Esenler, Menderes, Çinçin, Bağcılar, Kirazlı-1 olmak üzere 5 istasyon yer alacak, 15,9 kilometre uzunluğunda olan Kirazlı-İkitelli-Başak Konutları ile Olimpiyat Köyü bağlantısında da Kirazlı-1, Kirazlı, Mahmutbey, İstoç, İkitelli Güney Sanayi, Eskop, Biksan, Başak Konutları-1, Başak Konutları-4, Halkalı Yolu, Olimpiyat Köyü olmak üzere 11 istasyon yer alacak.

Yolculuk süreleri ise Otogar-Bağcılar arasında 7 dakika, Bağcılar-Olimpiyat Köyü arasında 16 dakika, Bağcılar-Başak Konutları arasında da 17 dakika olacak.

Metro hattı tamamlandığında Olimpiyat Köyü istasyonundan Otogar’a 23, Havalimanına 36, Yenikapı’ya 42, Hacıosman’a 74, Üsküdar’a 55, Kadıköy’e 60, Kartal’a 89 dakikada ulaşılacak.
AA

Geri Dön