29 / 03 / 2024

Başakşehir Spor Parkı açıldı!

Başakşehir Spor Parkı açıldı!

25.000 metrekarelik bir alanda kurulan Başakşehir Spor Parkı’nın resmi açılışına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Genel Müdürü, Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mehmet Baykan da katıldı...




25.000 metrekarelik bir alanda kurulan Başakşehir Spor Parkı’nın resmi açılışına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Genel Müdürü, Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mehmet Baykan,  Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç, Ak Parti Milletvekili Adayı, Milli Futbolcu Hakan Ünsal, İstanbul Başakşehir Spor Kulübü Antrenörü Abdullah Avcı, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Spor Parkı öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

 

‘Aile boyu spor yapabilecekleri yerler yapıyoruz’


Tesisin bahçeşesinde gerçekleştirilen açılış programı Mehter gösterisi ve çocuk etkinlikleri ile başladı.

 

Programın açılış konuşmasını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptı. Spor Parklarını ve sporu çok önemsediklerini belirten Başkan Uysal, parkların 10 mahallede de açılacağı bilgisini paylaştı. Belediye Başkanı Uysal, “Kayaşehir’de ki halı saha ile başladık. Kısa sürede kayıtlar beş bini bulunca bu çalışmayı tüm ilçemize yaymak istedik. Güvercintepe’den sonra şimdi de ikinci spor parkımızı açıyoruz. Bilgievlerimizde yaklaşık 23 bin öğrencimiz 15 yaşına kadar ücretsiz eğitim alıyor. Şimdi de Bilgievlerinde eğitimlerini tamamlayan çocuklarımız spor parklarında ücretsiz olarak eğitimler alacak. Buraya devam edebilecek.  Burada spor yapamayanlar için yürüyüş yollarımız, çocuklarımız için etkinlik alanlarımız yer alıyor. Spor parklarımızı sadece çocuklarımızın değil, aile boyu spor yapılabilecek yerler olarak tasarladık. 10 mahallede 10 spor parkımız olacak” dedi.

 

Tesise yüzme havuzu da yapılamakta olduğunu belirten Başkan, ilçeye üniversite yapılacağı müjdesini de verdi.

 

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Genel Müdürü, Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mehmet Baykan ise yaptığı konuşmada tesisin hayırlı olmasını diledi. “Başakşehir’e dördüncü gelişim. Maşallah her gelişimde ya bir spor tesisinin açılışını yaptık ya temelini attık ya da spor etkinliğine katıldık. Başakşehirliler çok şanslı. Mevlüt Başkana ne kadar teşekkür etsek azdır.”

 

‘Başakşehir’de hizmet adım adım vatandaşa ulaşıyor’


Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç yaptığı selamlama konuşmasında, “İlçemiz çiçeği burnunda bir ilçe olmasına rağmen alt yapısı ile üst yapısı ile ve şimdide spor parkları ile hep önde. Başakşehir’de hizmet adım adım vatandaşa ulaşıyor. Başakşehir’de her gelişimde yeni bir gelişme ile karşılaşmak beni ziyadesi ile mutlu ediyor” dedi.

 

Yaklaşan seçimlere de değinen Dalkılıç, destek istedi, “Seçim kampanyasındayız. Bu güzel hizmetlerin, kardeşliğin devam etmesi için Ak Partiye desteklerimizi eksik etmemeliyiz. Biz bu millete, gençlerimize aşığız. Esas olan koşmaktır, bizler koşmalıyız”

 

Protokol konuşmalarının ardından Başakşehir Spor Parkı’nın açılış kurdelası Belediye Başkanı Uysal ve beraberindeki heyet tarafından kesildi. Heyet Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın önderliğinde tesisi gezerek, genç sporcularla sohbet etti.

 

Açılış programında Spor Parkı’nın futbol okuluna kayıtlı 1.500 öğrencisine forma dağıtıldı.



Başakşehir Belediyesi




Geri Dön