29 / 03 / 2024

Başakşehir’de markalı konut projelerinin metrekaresi 3 bin liradan başlıyor!

 Başakşehir’de markalı konut projelerinin metrekaresi 3 bin liradan başlıyor!

İstanbul ’da ev sahibi olmak isteyenlerin rağbet ettiği bölgelerden Başakşehir ’de markalı konutların inşaatı hızlandı. Bölgede konutların metrekare fiyatı 3 ile 7 bin lira arasında...



İstanbul’da ev sahibi olmak isteyenlerin rağbet ettiği bölgelerden Başakşehir’de markalı konutların inşaatı hızlandı. Bölgede konutların metrekare fiyatı 3 ile 7 bin lira arasında.


İstanbul’da kurulacak yenişehrin merkezi olan Başakşehir, gerek büyük arazilerin bulunması gerek de alt yapı ve ulaşım konusunda planlı büyümesi nedeniyle inşaat yatırımcılarının yeni gözdesi oldu. Konut yatırımcılarının tercih ettiği bölgede bu nedenle rekabet de yoğun. 2003 yılında hareketlenmeye başlayan ve 2008 yılında da ilçe olan Başakşehir’de inşa edilen projelerin çoğu Emlak Konut ve  Kiptaş  tarafından inşa edildi. Ancak son yıllarda, bölgedeki markalı konutların inşası da hız kazandı. Bölgede şu anda metrekare fiyatları 3 bin ile 7 bin TL arasında değişiyor. Son bir yılda bölgedeki fiyatlar yüzde 25’in üzerinde artış gösterdi.


Yeni şehir’in merkezi


Atatürk Havalimanı’na 13 km, üçüncü havalimanına 15 km mesafede bulunan Başakşehir’i, üçüncü havaalanı bağlantı yolları ve üçüncü köprünün ciddi bir şekilde canlandırması bekleniyor. Üçüncü köprü bağlantı yollarının Kayaşehir’den, Kanal İstanbul’un önemli bir kısmının ise Başakşehir’den geçmesi bekleniyor. Bu gelişmeler, Başakşehir’i yeni bir merkez haline getiriyor. Öte yandan, metro hattı açılan Başakşehir’in ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi yönünde çalışmalar da devam ediyor. İstanbul’a kurulması planlanan ve uzun süredir üzerinde çalışılan yeni şehre ilişkin proje de Başakşehir çevresinde olacak. Başakşehir ilçe sınırlarında Hoşdere bölgesinde yaklaşık 110 hektarlık alan üzerinde 20 bin kişilik nüfusun yaşamasının planlandığı “Yeni Şehir Projesi” ile doğanın dengesini koruyan, sürdürülebilir, dinamik, sürekli canlılığını koruyan, barınma ihtiyaçlarının yanı sıra çalışma, sağlık, eğitim, yeşil alan gibi donatı ihtiyaçlarının bir arada sunulması amaçlanıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında ise, Atatürk Havalimanı’na 17 km, Boğaz Köprüsü’ne 24 km, Olimpiyat Stadı ve Başakşehir’e komşu konumda yer alan 1.100 hektarlık alanı kapsayan Kayabaşı Bölgesi, “Yenişehir Proje Alanı”nın merkez alanı olarak düşünülüyor.


YÜZDE 90 PRİM VAAD EDİYOR


EMLAK Konut GYO ile Bulvar İstanbul İş Ortaklığı’nın Başakşehir bölgesinde bulunan projesi Bulvar İstanbul’un temeli atıldı.


Bulvar İstanbul’da yatırımcılara kaliteli bir yaşam sunacaklarını ifade eden Bulvar İstanbul İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “110 bin metrekarelik proje alanına sahip Bulvar İstanbul, toplam 1.555 adet konut, mağaza, restoran, kafe, kütüphane gibi sosyal yaşam alanları, yoğun peyzaj çalışması ve dikkat çeken mimarisi ile İstanbul’un; farkını ortaya koyan, gözde yaşam merkezi olacak. Başakşehir bölgesinin; deprem açısından güçlü zemini, planlı yapılaşma ilkesi esas alınarak projelendirmelerin yapılması, ulaşım açısından TEM, 3. Köprü Yolu, metro gibi önemli aksların merkezinde bulunması ve bu bölgede yer alacak Bulvar İstanbul’un taşıdığı lokasyon değeri, ana arterlere olan önemli bağlantı yolları, bölgede geliştirilen Sağlık Kent, Atatürk Olimpiyat Stadı ve 3. köprü projeleri ile yatırımcısına yüzde 80-90 oranlarında prim kazandıracağını öngörüyoruz.”


Sadece ticari alanlar kaldı


HASOĞLU Yapı’nın Başakşehir’de hayata geçirdiği Newista Life projesinde konutların tamamı satılırken, 52 ticari üniteden kalanlar satışta bulunuyor. Metro durağının hemen yanında, açık hava konseptiyle inşa edilen, alışveriş merkezi üzerine tek bloktan oluşan Newista Life, proje sakinlerinin yanı sıra bölgede yaşayan yüz binlerce kişiye açık havada alışveriş keyfi yaşatmaya hazırlanıyor. Başakşehir’i “Butik yaşam merkezi” konseptinin bir örneğiyle tanıştıracak olan Newista Life, Mart ayında teslim ediliyor.


Geniş ailelere özel tasarım daireler


MAKRO İnşaat’ın Mavera Başakşehir projesinin ardından hayata geçirdiği 56 özel tasarım daireden oluşan Mavera Sarayları’nın Başakşehir’in tam merkezinde inşa edildiğini söyleyen Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, “Mavera Sarayları, Başakşehir’in ulaşımı en kolay ve popüler noktasında yer alıyor. Özel tasarım ürünlerle donatılan projemiz aynı zamanda sosyal alanlarıyla fark yaratıyor. Mavera Sarayları’nın sosyal tesisinde kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra kreş ve taziye alanları da bulunuyor. Mavera Sarayları’nı konforlu bir yaşam sürmek isteyen geniş aileler tercih ediyor. Projemiz ilk satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü. Şuana kadar yüzde 60’ını sattık. Elimizde kalan sınırlı sayıdaki dairenin de kısa sürede sahibini bulacağına inanıyoruz ” diye konuştu.


Meltem Kara/Vatan


Geri Dön