24 / 04 / 2024

Başakşehir'de metrekare birim fiyatı ortalama 1.000 TL!

 Başakşehir'de metrekare birim fiyatı ortalama 1.000 TL!

Firma: TSKB

Proje: Başakşehir Bölgesi

Başakşehir Bölgesi kolay ulaşımı açısından göz doldurduğu gibi planlı bir şekilde büyüyüp uyfu kent halini almasıyla da dikkat çekiyor...



TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Değerleme Departmanı Değerleme Uzmanı Güven Demircan Başakşehir Bölgesi'ni analiz etti...


 Başakşehir de metrekare birim fiyatı ortalama 1.000 TL!


2008 yılında, 5747 sayılı "Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun" çerçevesinde kurulan Başakşehir ilçesi,  Küçükçekmece, Bahçeşehir gibi İstanbul'un gözde semtlerinden bazı mahallelerin ayrılmasıyla kurulmuştur. 



İlçe İstanbul’un neredeyse toplu konut alanı merkezi konumundadır. İlçe genelinde gerek  TOKİ  tarafından gerekse özel inşaat firmaları tarafından yeni yapılan birçok konut projeleri bulunmakla beraber; 1990’lı yıllarda bu tip projelerin ilk örnekleri, eski adıyla Bahçeşehir ilçesi olan şu an ilçe dahilinde bulunan bölgede yer almaktadır.



Ayrıca ilçe sınırları içerisinde bir çok organize sanayi bölgesini bünyesinde bulunduran Başakşehir’de, ticari faaliyetler yoğun olarak gerçekleşmektedir. Başakşehir – İkitelli bölgesi İstanbul’un en önemli sanayi yerleşkelerinden birisidir. Başakşehir İlçesi'nin güneyinden geçmekte olan TEM Otoyol’u ilçeye ulaşım açısından önem arz etmektedir.



Olimpiyat Parkı kapsamında inşa edilen Olimpiyat Stadı ilçe sınırları dahilindedir.



Bu tip özelliklerinin yanı sıra, Başakşehir TOKİ tarafından toplu konut projeleri çerçevesinde yapılaşmaya açıldığı son 15 yıl içinde planlı bir şekilde büyüyerek örnek bir uydu kent halini alan bir yerleşim alanıdır. 



Arka arkaya 1., 2., 3., 4. ve 5. etaplar halinde yapılaşmaların hızla devam ettiği ilçede, günden güne yeni konut projeleri inşa edilmekte, bu projeler bölgenin değerine değer katmaktadır. İnşa edilen projeler çok çeşitli niteliklere sahip olup, her kesime hitap edecek geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Uydukent genelinde projelerde 1+0 ‘dan başlayıp 6+2’ye kadar uzanan daireler ve lüks villalar bulunmaktadır. Bölge potansiyel gelişim bölgesi olması sebebiyle konut fiyatları günden güne değer kazanmakta ve yatırımcılar için ilgi oldağı olmaktadır. İlçe genelinde konut fiyatları ortalama 1.000 – 1.500 TL/m2 civarlarındadır. 

Bölge genelinde hızla artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok okul, hastane, sosyal tesis, yeşil alan, park ve AVM inşa edilmektedir. Tüm bu durumlar yeni yapılaşma sürecindeki bölgeye yatırımcılar açısında düşünüldüğünde değer ve önem katmaktadır. 



*Bu rapor  TSKB  Gayrimenkul Değerleme tarafından www.emlakkulisi.com için hazırlanmıştır.




projeye sor



Geri Dön