25 / 04 / 2024

Başakşehir'in Taksim Meydanı'ndan daha büyük meydanı olacak!

Başakşehir'in Taksim Meydanı'ndan daha büyük meydanı olacak!

Türkiye'nin en büyük ölçekli şehir planı projesi, İstanbul Başakşehir'de başlıyor. 2014 yüı sonuna kadar yapımına başlanması planlanan Türkiye'nin ilk planlı şehir meydanı, 60 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak...



Türkiye'nin en büyük ölçekli şehir planı projesi, İstanbul Başakşehir'de başlıyor. 2014 yüı sonuna kadar yapımına başlanması planlanan Türkiye'nin ilk planlı şehir meydanı, 60 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak. 


Proje ile Başakşehir'deki kamu kurumları ve 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, 9 ihtisas hastaneli Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, aktivite ve spor alanları, 5 bin kişilik cami, metro, tramvay ve İETT durakları Türkiye'ye örnek olacak kent meydanında yer alacak. Yeni meydanda yer alacak tek konut alanına Makro-Akyapı imza atacak. 


Ön başvurular başladı Kurulacak yeni merkezde; şehir meydanı, 380 bin metrekarelik botanik şehir parkı ile resmi kurum alanlarına komşu konumda yeni bir konut projesi alanı da bulunuyor. Emlak Konut GYO'nun Makro-Akyapı Ortak Girişimi ile inşa edeceği projede ön başvurular alınmaya başladı. Emlak Konut GYO Gelir Paylaşımı esaslarına göre satılacak proje, 10 bin TL peşinatla KDV dahil 2 bin 650 TL'den başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa çıkacak ve doğrudan satış yöntemiyle satılacak. 

2+1,3+1 ve 4+1 daire tiplerine yer verilen konutlar için ön başvuru basaksehiryenimerkez.org sitesinden toplanmaya başladı. Ön başvuru formlarını dolduranlara satış tarihi SMS, telefon ve e-maü yoluyla bildirilecek. 


Başakşehir'de kurulacak yeni şehir merkezinin Atatürk Havalimanı ve yapımı devam eden 3. Havalimam'nın tam ortasında her ikisine de 14 km mesafede yer aldığına dikkat çeken Makro-Akyapı İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, "2017'ye kadar tamamlanması planlanan şehir meydanının ve merkezde başlayacağımız proje, 2015'te açılması planlanan 3. Çevreyolu'nun bağlantı güzergahı üzerinde bulunuyor. Başakşehir'in yeni merkezinden yola çıkacak bir araç yeni yollar sayesinde 15 dakikada Anadolu Yakası'na geçebilecek" dedi. 



Dünya 


Geri Dön