18 / 04 / 2024

Başaranlar Mermer, ihracat pazarlarına Güney Amerika ve Afrika'yı ekleyecek!

Başaranlar Mermer, ihracat pazarlarına Güney Amerika ve Afrika'yı ekleyecek!

İhracatta yeni pazar 1 arayışlarının olduğunu bildiren Başaranlar Mermer Pazarlama Müdürü Mehmet Serter, şu anda yaklaşık 55 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. İhracat pazarlarına Güney Amerika ve Afrika'yı ekleyecek...



İhracatta yeni pazar 1 arayışlarının olduğunu bildiren Başaranlar Mermer Pazarlama Müdürü Mehmet Serter, şu anda yaklaşık 55 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Amerika, Rusya, Ortadoğu, Avrupa ve Türk cumhuriyetlerine ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Serter, 2014 yılında Güney Amerika ülkeleri ile Afrika kıtasındaki ülkeleri ihracat pazarlarına eklemeyi planladıklarını açıkladı. Serter, üretimlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini aktardı. Denizli, Burdur ve Afyonkarahisar'da toplam 11 tane ocak işlettiklerini söyleyen Serter, 2013 yılında yaptıkları makine yatırımlarıyla, 1.2 milyon metrekare olan yıllık üretim miktarlarının 1.5 milyon metrekareye ulaştığını kaydetti. 



İnşaat malzemeleri sektöründe hizmet vermek üzere kurulan Başaranlar Mermer, bugün gelinen noktada mermer sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alıyor. 1976 yılında kurulan firma 1990 yılında doğal taş sektörüne adım attı. Başaranlar Mermer, bugün 360 kişilik istihdamıyla 55 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Firma, Güney Amerika ve Afrika ülkeleriyle ihracat pazarlarını artırmayı hedefliyor. Mermer sektörünün Türkiye'de kaydettiği gelişmelere paralel olarak, her geçen yıl biraz daha büyüdüklerini ifade eden Başaranlar Mermer Pazarlama Müdürü Mehmet Serter, üretimlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini, yüzde 40'lık kısmını ise iç piyasaya sunduklarını belirtti. Yaklaşık 55 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Serter, "Üretimimizin yüzde 60'lık kısmını ihraç ediyoruz. Amerika, Rusya, Ortadoğu, Avrupa ve Türk cumhuriyetlerine ihracat gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 55'i bulan ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerin arasına yenüerini ekleme hedefindeyiz. Pazar arayışımız ve fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. 2014 yüında Güney Amerika ülkeleri üe Afrika kıtasındaki ülkeleri ihracat portföyümüze eklemeyi planlıyoruz" dedi. Serter, ekonomik dış ilişkiler sağlıklı yürüdüğü sürece ihracat cirolarında yüzde 15'lik büyüme hedeflediklerini aktardı. 


Üretimlerinin yüzde 40'lık kısmını da iç piyasaya sunduklarını belirten Serter, yurtiçi satışlarının inşaat sektörünün gelişimine göre şekillendiğini ifade etti. Serter, "İnşaat sektörünün sahip olduğu dinamik yapı, her zaman fırsatlar barındırıyor. Yıl içinde başlayacak kamu projeleri ve kentsel dönüşüm projelerinde yer alma hedefindeyiz. Firma olarak İstanbul ve İzmir'de iki satış ofisimiz bulunuyor. Showroom'larımız müşterilerimize sürekli hizmet veriyor" dedi. 


2013 yılında gerçekleştirmiş oldukları yatırımlarla beklentilerinin üzerinde bir büyüme kaydettiklerine söyleyen Mehmet Serter, İtalya'dan ithal ettikleri yeni makinelerle teknolojiye yatırım yaptık.İnşaat sektörünün sahip olduğu dinamik yapı, her zaman fırsatlar barındırıyor. Yıl içinde başlayacak kamu projeleri ve kentsel dönüşüm projelerinde yer alma hedefindeyiz. 


Sektörde büyümenin yolunun trendlerin yakın takibi ve teknolojiye verilen önemden geçtiğini savunan Serter, sektörde sorumluluğun önemine de dikkat çekti. Mermer sektöründe önemli bir sorun olan atıkların değerlendirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarının bilgisini veren Serter, atıkların değerlendirilip yeniden ekonomiye kazandırılması adına önemli adımlar atacaklarını söyledi. Serter, "Mermer atıklarının değerlendirilmesi hem bu değerli kaynağın verimli kullanımını sağlayarak, biz firmaların sorumluluk bilincini artıracak hem de ülke ekonomimize ciddi katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 


Denizli, Burdur, Afyonkarahisar'daolmak üzere toplam 11 tane ocak işlettiklerini söyleyen Serter, 2013 yılında yaptıkları makine yatırımları neticesinde, 1 milyon 200 bin metrekare olan yıllık üretim miktarlarının 1.5 milyon metrekareye ulaştığını belirtti. 


Denizli'nin özellikle traverten açısından çok zengin olduğunu vurgulayan Serter, "Fabrikamızın bulunduğu Denizli, dünyanın en önemli traverten yataklarına sahip. Hem kalite hem de rezerv zenginliği açısından sektörde büyük ve önemli bir yer teşkil ediyor. Doğal olarak biz de ocaklarımızda ve fabrikamızda ağırlıklı olarak Denizli traverteni üretiyoruz. Bunun yanı sıra kendi ocaklarımızdan çıkardığımız Burdur beji mermerlerini de yoğun olarak fabrikamızda işleyip pazarlıyoruz" bilgisini verdi. 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön