29 / 03 / 2024

Başarır İnşaat 3 ilde enerji santralleri yapacak!

Başarır İnşaat 3 ilde enerji santralleri yapacak!

Başarır İnşaat 35 milyon dolarlık yatırım bedeliyle 3 enerji santrali inşa edecek. 22 yıldır gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren firma yeni girişimlerle gündeme geliyor.



Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, yeni kuracakları enerji santralleri hakkında bilgi verdi. Hatay, Antalya ve Konya'da hayata geçirilecek santrallerin yatırım bedeli 35 milyon dolar.


Gayrimenkul sektöründe Helenium markası ile ön plana çıkan Başarır İnşaat enerji sektörüyle yatırımlarına devam ediyor. 



EPDK'YA BAŞVURULDU 

"Sektörde 7 yıldır faaliyetini sürdüren şirketimiz Hatay, Antalya ve Konya'da 35 milyon dolarlık yatırımla 3 yeni güneş enerjisi santrali kuracak. 3 şehirde toplam 400 dönüm sahada kurulacak olan santraller için EPDK'dan güneş enerjisi lisansına başvurduk. 2010 yılından beri enerji sektörüne yatırım yapıyoruz. Bu yeni yatırımlarla beraber toplam 5 santrala sahip olacağız." 


HALİHAZIRDA 2 SANTRAL VAR 

"Türkiye ekonomisinin her geçen gün artan büyüme potansiyeli, enerjiye olan ihtiyacı da aynı ölçüde artırıyor. Gayrimenkulde 22 yıldır sergilediğimiz başarılı performansın ardından bu ihtiyaçtan yola çıkarak 7 yıl önce enerji sektörüne yatırım yapmaya başladık. Şu aşamada 2 santralimiz bulunuyor. Önümüzdeki dönemde faaliyete geçirmeyi planladığımız yeni santraller aracılığıyla 400 dönüm sahada, 20-25 megavvatt'a kadar güç elde edilecek. 3 yıl önce satın aldığımız sahaların aktif hale gelmesiyle ülkemizin enerji ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir yol kat edeceğiz." 



Yeni projelere ihtiyaç var 

Kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulunan Başarır, dönüşümün sadece yapılara yönelik değil bölgeyi hedef alarak yapılması gerektiğini söyledi. Barınma ihtiyacının devam edeceği için dönüşüm dışında da yeni konutlara gerek duyulduğunu ifade eden Başarır, Türkiye'de yeni projelere ihtiyaç var dedi.


İstiklal Gazetesi



Geri Dön