28 / 03 / 2024

Başbakan Davutoğlu: Esnafı AVM'ye kurban etmeyeceğiz!

Başbakan Davutoğlu: Esnafı AVM'ye kurban etmeyeceğiz!

Kırşehir'de konuşan Davutoğlu, esnafı AVM'ye kurban etmeyeceklerini belirterek, ''AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacak, bunu yapmayan AVM'ler bir anlamda faaliyetlerini de yerlerine getiremeyecekler'' dedi




Başbakan Ahmet Davutoğlu Kırşehir'de Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası töreninde konuştu.


Törende yaptığı konuşmada, esnaflara destek mesajı veren Davutoğlu, "Esnaflarımızın her bir meselesine sahip çıkacağız. Onun için bir yasa hazırlığı içindeyiz Perakende Yasası ile ilgili. Buradan esnaf geleneğinin sürmesi bakımından bütün ilgili taraflara bir kez daha seslenmek istiyorum; kesinlikle esnaflarımızı AVM'lere, alışveriş merkezlerine kurban etmeyeceğiz. Esnaf geleneğimiz sürecek" dedi.


"AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacak" 


AK Parti Genel Merkezi'ndeki çalışmalarının ardından gece evine dönerken güzergahı üzerindeki bir taksi durağını ziyaret ettiğini anımsatan Davutoğlu, burada kendisine çay ikramında bulunulduğunu kaydetti. 


Davutoğlu, "Emin olun yaklaşık 16 saat süren mesaiden sonra o çay bana her şeyi unutturdu. Bütün yorgunluğu unutturdu. Onun için esnafı yaşatacağız. Ayrıca AVM'lerde de bütün AVM'ler yapılmış olsa ya da yapılacak olanlarda da yüzde 5'ini esnafa ayıracağız. AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacak, bunu yapmayan AVM'ler bir anlamda faaliyetlerini de yerlerine getiremeyecekler. Yine bu merkezlerde unutulmuş sanatlarla ilgili yerler, özel mekanlar ayıracağız" şeklinde konuştu. 


Esnafı, "toplumun omurgası" olarak tanımlayan Davutoğlu, onlar mutluysa milletin de mutlu olduğunu anlattı. 


Davutoğlu, esnafla ilgili her konuya sahip çıkacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: 


"Kırşehir' sahip çıkacağız. Bu size taahhüdümdür. Çünkü biz Ahi Evran'a borçluyuz, Kırşehir'e borçluyuz. Ebediyen Kırşehir'e hizmet etsek Ahi Evran'ın bir nasihatinin karşılığını veremeyiz. Biraz önce belediye başkanımızı, valimizi, milletvekillerimizi dinledik. Kırşehir'i bir açık hava müzesi haline getirmek için her türlü tedbiri alacağız. Kültürel anlamda Kırşehir'e ne yapmak gerekiyorsa Ahi Evran kültürünü yaşatmak için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağız." 


"Suriye'den gelenler senin için gelmedi"


Son dönemde Kobani'den gelen kardeşlerimize de kapımızı açtık, hiçbir ayrım gözetmedik. Ama bir vekil tuttu, o kardeşimizi, o kardeşlerimizin elinden tutarak, sınırlarımızın içine çeken o aziz Mehmetçiğe taş atma edepsizliğini gösterdi. Ona buradan sesleniyorum; 'Suriye'den gelen o kardeşlerimiz etnik ve mezhebi kökeni ne olursa olsun gelenler, senin için gelmediler, sen orada olduğun için gelmediler, Mehmetçiğin gölgesinde huzur bulacağız' diye geldiler. Eğer Mehmetçik orada olmasaydı onlar o kapıya sığınamazlardı.


"Kırşehir'in rüyası hızlı trenle buluşmak" 


Kırşehir'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile geldiğini dile getiren Davutoğlu, Kırşehir'in rüyasını bildiğini ve Kırşehir-Aksaray-Ulukışla hattıyla hızlı trenle buluşmak olduğunu söyledi.  


Bunların proje çalışmasının tamamladığını ve uygulama aşamasına geldiğine işaret eden Davutoğlu, bunu Kırşehirlilere bir hem müjde olarak da zikrettiklerini aktardı. 


Davutoğlu, Kırşehirlilerin bu hızlı trenle bütün Anadolu'yu kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan kesişim hatlarında burada buluşacaklarını bildirdi. 





Dünya


Geri Dön