24 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu: İstanbul benim hocam!

Başbakan Davutoğlu: İstanbul benim hocam!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Hocalarımı sıralasam, en büyük hocalarımın arasına İstanbul'u yazardım. En çok ders aldığım, sokağında bile yürürken insanlığı öğrendiğim şehir İstanbul " dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Hocalarımı sıralasam, en büyük hocalarımın arasına İstanbul'u yazardım. En çok ders aldığım, sokağında bile yürürken insanlığı öğrendiğim şehir İstanbul " dedi.  Başbakan Davutoğlu, Esenler Belediyesince Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Geleceğin Şehirleri Sempozyumu"nun gala yemeğindeki konuşmasında, bir yerde süreklilik halinde bir kültürü idrak ettiği, oluşturduğu, geliştirdiği ve aktardığı zaman o milleti, o topluluğu tarihin özne yapacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Zamanda özellikle şehirlerin tarihi akışı bakımından 3 evre olduğunu düşünüyorum. Kadim, modernite ve küreselleşme. Şehrin geleceği dediğimizde aslında bu üçü arasındaki sürekliliği nasıl anladığımızı, nasıl yorumlamaya çalıştığımızı ifade etmeye gayret ettiğimizi düşünüyorum. Ama önce bu mekanla ilgili boyutu ve kadimle ilgili yaklaşımı ele almakta fayda var. Hem de tam da İstanbul'da ele almakta fayda var. Bütün güzel şehirlere bakın büyüleyici güzellikleri, doğal mekan ile ümran içinde oluşan şehir mekanı arasında kurduğu uyumlu ilişkide görülür."

Konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Başbakan Davutoğlu'na Şehir Şiirleri Antolojisi sundu. 




Geri Dön