25 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu'ndan AKM açıklaması!

Başbakan Davutoğlu'ndan AKM açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. Taksim Meydanı üzerinde 2013’te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Davutoğlu, bir gazetecinin 'Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi ne zaman bitirilecek' sorusuna yanıt verdi.


Başbakan Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. Taksim Meydanı üzerinde 2013’te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım. İstanbul’un güzel bir meydana ihtiyacı var. Ama Taksim ve civarında bunu görmek mümkün değil. Kent bilinciyle buna bakacağız. AKM hem statik problemler yaşanan hem de hukuki sorunlar yaşanan bir konu. Oraya İstanbul’un ihtiyacı olan büyük bir sanat merkezi yine istişare ederek yapılmasını konuşmak durumundayız. Yeni kutuplaşmalara sebebiyet vermeden hep beraber değerlendirelim. AKM de dahil olmak üzere İstanbul meydanlarının güzelleştirilmesi bir amaç olmalı.



Hürriyet 



Haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu 'Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nı açıkladı. Programın tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, AKM'nin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek "Oraya İstanbul'un ihtiyacı olan büyük bir sanat merkezi yine istişare ederek yapılmasını konuşmak durumundayız" dedi. 


Davutoğlu, gazetecilerin "Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi ne zaman bitirilecek?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Taksim Meydanı üzerinde 2013'te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım. İstanbul'un güzel bir meydana ihtiyacı var. Ama Taksim ve civarında bunu görmek mümkün değil. Kent bilinciyle buna bakacağız. AKM hem statik problemler yaşanan hem de hukuki sorunlar yaşanan bir konu" dedi. İstanbul'un daha güzel meydanlara ihtiyacı olduğunu belirterek "Oraya İstanbul'un ihtiyacı olan büyük bir sanat merkezi yine istişare ederek yapılmasını konuşmak durumundayız. Yeni kutuplaşmalara sebebiyet vermeden hep beraber değerlendirelim. AKM de dahil olmak üzere İstanbul meydanlarının güzelleştirilmesi bir amaç olmalı" diye konuştu.


Evrensel



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Mimarisi ve yıpranmışlığı nedeniyle “ucube” eleştirilerine hedef olan AKM’nin akıbeti nihayet belli oldu

Başkentte daha önce yıkımı defalarca gündeme gelen ancak yerine yapılacak proje konusunda uzlaşmaya varılamayan AKM'nin akıbeti nihayet belli oldu. Tuhaf mimarisi ve yıpranmışlığı nedeniyle "ucube" eleştirilerine de hedef olan AKM'yle ilgili açıklamayı Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Ankara  Palas'ta gerçekleştirilen "Kültürel Kalkınma İnsan Şehir Kültür Medeniyet" programında yaptı. "Kültürel Kalkınma Eylem Planı"nı açıklayan Başbakan Davutoğlu Ankara'ya yakışacak bir kültür merkezini en kısa zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.


KÜLTÜR BAŞKENTİ OLACAK

"Anadolu Kültür Külliyesi" adını taşıyacak yapıyla başkentin milli hafızası yeniden canlandırılacak. Gelecek aydan başlanarak hayata geçirilecek 8 ana başlık altında 32 eylem planından oluşan kültür paketinin içerisinde yer alan Anadolu Kültür Külliyesi, AKM alanına yapılacak. Külliyede arkeoloji, güzel sanatlar ve geleneksel sanatları içerisinde barındıran müzeler bulunacak. Külliye, Milli kütüphane, kültür merkezi, park ve arboretum gibi unsurları da içerecek. Anadolu Kültür Külliyesi projesiyle kültürel değerlerin gençlere kazandırılması, vatandaşların kültüre erişiminin özendirilmesi, şehirlerin kadim dokularının ihyası, Ankara'nın kültür, sanat üreten bir merkez haline gelmesi amaçlanıyor.



Sabah




Bu haber Habertürk  Gazetesin'de şöyle yer aldı:



Yaklaşık 20 yıldır süren AKM tartışmaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalarla yeniden başladı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta Kültürel Kalkınma Programı toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) restorasyonu hakkında, “AKM hem statik, hem de hukuki sorunlar yaşanan bir konu. Oraya İstanbul’un ihtiyacı olan büyük bir sanat merkezi yapılmasını konuşmak durumundayız” dedi. Restorasyonu üstlenen Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt’un fotoğraflar eşliğinde son yaptığı açıklamada da “Binanın restore edilemeyecek kadar kötü durumda olduğu ve binanın yıkılıp yeniden yapılması gerektiği” vurgulandı. Bu açıklamaların ardından “AKM yıkılmalı mı, restore mi edilmeli?” tartışması yeniden gündeme geldi. Konunun ilgililerinden, AKM’nin tescilli bir eser olduğu için yıkılamayacağını dile getirenlerin yanında, binanın tarihi eser sayılamayacağını öne sürenler de oldu.


Habertürk


Geri Dön