26 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Açtığımız yol ve kavşak sayısı 240'a ulaştı!

Başbakan Erdoğan: Açtığımız yol ve kavşak sayısı 240'a ulaştı!

Başbakan Erdoğan, İstanbul trafiğini rahatlatacak 20 kavşak ve yolu açtı. Bugüne kadar 5 milyar liraya mal olan 240 yol ve kavşak yaptıklarını söyleyen Erdoğan, köprü ve havalimanına karşı çıkanlara tepki gösterdi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne projelerden dolayı teşekkür eden Başbakan Erdoğan, "Beşiktaş'tan Kartal'a, Ümraniye'den Üsküdar'a kadar hem araçların hem de insanların kullanacağı alt yapıları sizlerle buluşturuyoruz. Bugüne kadar açtığımız yol ve kavşak sayısı 240'a ulaştı. Bunların yatırım bedeli 5 milyar TL" dedi. 2004'te İstanbul trafiğinde 2 milyon araç bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şu anda bu rakamın 3 milyonu geçtiğini, ortalama yolculuk süresinin de 45 dakika olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Bu yeni açtığımız 20 kavşak ve yol ile sürücüler öncelikle zamandan tasarruf edecek" dedi. 


SUSUZLUĞU BİTİRDİK 

İktidarları döneminde toplu taşıma alanında birçok yatırıma imza attıklarını söyleyen Erdoğan, muhalefete yüklendi. CHP'nin belediye başkanlığı döneminde İSKİ'nin mahallelere tankerler gönderdiğini, onlarla vatandaşa su dağıttığını hatırlatan Erdoğan, "İstanbul şu anda susuz değil. Artık su satan yerler kalmadı. Hamdolsun 2 yılda İstanbul'un susuzluğunu bitirdik. Sakarya ve Trakya'dan dağları delip su getirdik" dedi. 


CİBİLİYETİNİZDE VAR 

Köprü ve havaalanına karşı çıkanlara seslenen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Allah'tan bunlar denizin altındaki Marmaray'ı görmüyorlar. Görseler onu da tıkamak için kampanya yaparlar. 3'üncü Boğaz Köprüsü'nün oraya gidip eylem yapıyorlar. Bir taraftan 'ulaşımı çöz' diyeceksin diğer taraftan bunun için yapılan köprüye karşı çıkacaksın. Siz 1'e de, 2'ye de karşı çıktınız. Şimdi de 3'e karşı çıkıyorsunuz. Sizin cibiliyetinizde var." 1994 öncesinde İstanbul'da çöp dağları olduğunu, 1 yılda bunları kaldırdıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Vahşi depolamadan moderne geçtik. Kemerburgaz, Şile'deki gibi o vahşi depolama yok artık. Modern depolamayla çöpten enerji üretiyoruz. CHP zihniyetinin bu adımları atamadığını görüyoruz. Bunların ne proje, ne dert, ne çözüm derdi var. Biz dertliyiz. Öyle olduğumuz için de önce teşhis sonra da çözüm üretiyoruz" değerlendirmesini yaptı. 


YATIRIMCININ HER ZAMAN YANINDAYIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Geçenlerde CHP Genel Müdürü çıktı, işadamı için 'filanca STK'nın başından ayrılması gerekir' diyor. Bu zat oraya atama ile gelmedi. Seçimle geldi. Oraya ne ben ne sen atadın. Dolayısıyla oradan ayrılmasını isteme hakkı sana ait değildir. Bu insanlar bu ülkede milyarlarca lira yatırım yapıyor. Biz bu ülkede taş üzerine taş koyan yatırımcıların her zaman yanındayız, arkasında duracağız" dedi.


BU İNSANLARA TEŞEKKÜR ETMEN GEREKİRDİ

Köprü ve havalimanını yapacak yatırımcılara günlerdir dinlemeler üzerinden vurulduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bunlar hakkında dava açıldı. Dava açıldığı zaman bu insanların piyasadaki, finans kuruluşları nezdindeki itibarı ne olur? Bu, ülkeye ihanet değil de nedir? Devlet bir kuruş para koymayacak. Kendileri yapıp 20 yıl işlettikten sonra devlete bırakacaklar. Sen bu insanlaraw teşekkür edeceğin yerde saygısızlık yapıyorsun. Bu nasıl siyasettir" diye konuştu.


Sabah Gazetesi / Hasan AY


Geri Dön