25 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan Adana'da TOKİ anahtar teslim törenine katıldı!

Başbakan Erdoğan Adana'da TOKİ anahtar teslim törenine katıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Adana Entegre Sağlık Kampüsü temel atma töreni, TOKİ anahtar teslimi ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde, vatandaşlara hitap etti...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  Adana  İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Adana Entegre Sağlık Kampüsü temel atma töreni,  TOKİ  anahtar teslimi ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde, vatandaşlara hitap etti.

"Adana'nın güzel insanları, gadasını aldıklarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, 14 Eylül'de Adıyaman'da 810 trilyon liralık, 21 Eylül'de Malatya'da 776 trilyon liralık ve geçen hafta da Denizli'de 876 trilyon liralık yatırımların açılışını yaptıklarını anımsatarak, Adana ve ilçelerinde de 2 gün boyunca toplam 102 eserin, yatırımın, hizmetin toplu açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.


Adana ve ilçelerindeki açılış törenleriyle 860 trilyon liralık yatırımı, eseri, hizmeti Adana'ya kazandıracaklarını, Kozan'da 13, Ceyhan'da da 9 ayrı eserin açılışını yapacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, son bir ay içinde Adıyaman, Malatya, Denizli ve Adana'ya kazandırdıkları yatırımların toplam tutarının da 3 katrilyon 326 trilyon lira olduğunu vurguladı.


Başbakan Erdoğan, "Adeta bir hizmet hasadı gerçekleştiriyoruz. Toprağa attığımız tohumlar filiz oldu, fidan oldu, ağaç oldu, meyve vermeye başladı. Şimdi hamdolsun o meyveleri topluyoruz, hep beraber topluyoruz, Adana'da, Denizli'de, Malatya'da, Adıyaman'da topladık ve ülkemizin 81 vilayetinde topluyoruz. 'Şurada var, burada yok', hayır bizim kitabımızda bunların hiçbiri yok, 81 vilayetin tamamında var" diye konuştu.


Adana ve ilçelerinde anaokul, ilkokul, ortaokul, imam hatip lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, meslek lisesi, pansiyonlar ve spor salonları olmak üzere 38 farklı eğitim yatırımının tamamlandığına işaret eden Başbakan Erdoğan, bu yatırımların yapımında emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlere teşekkür etti. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının Adana'da yapımı tamamlanan yatırımlarını hizmete aldıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, TOKİ'nin Sarıçam ve Yüreğir'de tamamlanan projeleriyle de 2 bin 304 konutu resmi olarak hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. 


Özel sektörün de Adana ve ilçelerindeki 596 trilyon liralık yatırımının açılışının yapılacağını belirten Başbakan Erdoğan, iş adamı Mehmet Başpınar'a özellikle teşekkür ettiğini belirterek, "Mehmet Başpınar kardeşimiz, 525 trilyonluk yatırımla Adana'ya 350 iş yeri kapasiteli sanayi sitesi kazandırdı, bu orta ölçekli sanayi sitesinin de Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Kısacıkzade Konağı olarak bilinen tarihi binanın da Adana Ticaret Odası tarafından restore edildiğini, bugün kültür merkezi olarak açılışının yapılacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Adana Ticaret Odasına, başkan ve yönetim kuruluna özellikle teşekkür ediyorum. Bu konağın Adana ve Türkiye tarihinde çok önemli bir anlamı var, yeri var. Bu konak Kurtuluş Savaşımıza kadar Adana'da Düyun-u Umumiye binası olarak kullanıyordu. Düyun-u Umumiye neydi? Osmanlı Devleti'nin dış borçlarıydı. 1854'te Osmanlı Devleti hem dışarıdan hem de içerden, başta Galata bankerleri olmak üzere hani benim hep söyledim bir söz var ya faiz lobisi diyorum ya o günde vardı, sermaye sahiplerinden borç almaya başladı. Osmanlı'nın borçları arttı, faizleri arttı, devlet bu borçları ödeyemez hale geldi. Bu borç verenler, borçlarını tahsil üzere Düyun-u Umumiye kurumu oluşturdular. Osmanlı'nın içişlerine, bütçesine, tüm gelirlerine müdahale ederek, borçları tahsil etmeye başladılar. İşte Adana, İstanbul gibi dönemin büyük şehirlerine böyle merkezler oluşturuldu. Çoğu yabancı olan temsilciler bizim halkımıza malesef çok zulmettiler, halktan vergi topladılar, vergisini vermeyenin malına el koydular, tarlalarını yaktılar, adeta milletin alın terini yağmaladılar."


Törene, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti'nin bölge milletvekilleri katıldı.


AA



Geri Dön