19 / 03 / 2024

Başbakan Erdoğan, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni açtı!

Başbakan Erdoğan, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni açtı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin açılışına eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile katıldı.


Tesisin açılışında konuşan Erdoğan, ''Gerek bakanlarımıza, gerek bakanlık mensuplarımıza, bu projede emeği geçen mimarından, inşaat mühendisine, yüklenici firmanın tüm yönetici ve işçilerine hepsine çok teşekkür ediyorum. 1915'in 18 Martı'nı bugüne taşıdıkları için ve yarınlara da taşımanın, şu anda onun temellerini attığımız için mutluyuz. Kutluyorum, hayırlı olsun diliyorum'' dedi.


Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi


Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Kabatepe mevkisinde tesis edilen tanıtım merkezinde, dünyada benzeri olmayan hologram ve filmin aynı anda kullanılması tekniğiyle Çanakkale Muharebeleri 11 farklı mekanda anlatılıyor, 8 dilde seslendirme yapılıyor ve muharebe anı ziyaretçilere adeta yeniden yaşatılmaya çalışılıyor.


Tesis edilen 11 salonda Nusret Mayın Gemisi'nin mayın döşeme işlemi, Seyit Onbaşı'nın tarihe geçen kahramanlığı, 263 rakımlı tepede Mustafa Kemal'in tarihi emri vermesi, kara ve hava muharebeleriyle birlikte diğer yaşananlar da canlandırma tekniğiyle ziyaretçilere aktarılıyor.


Tesisin, yaklaşık 80 milyon liraya mal edildiği ve 9 Haziran'dan itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacağı bildirildi.


AA


Geri Dön