24 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz!

Başbakan Erdoğan: Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz!

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a yüksek hızlı tren (YHT) müjdesi verdi. Erdoğan, "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.




Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde düzenlenen Kahramanmaraş mitinginde, yüksek hızlı tren müjdesi verdi. Erdoğan, konuşmasında "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.

Geçen hafta Ankara-İstanbul hızlı tren hattının açıldığını ve asırlık bir rüyanın gerçeğe dönüştürüldüğünü ifade eden Erdoğan,  bu hızlı tren ağına şimdi de Kahramanmaraş’ın ekleneceğini, Nur Dağ'ından Kahramanmaraş’a hızlı tren bağlantısını sağlayacak hattın proje çalışmasının bu yıl sonuna kadar bitirileceğini bildirdi.


Yatırım programlarındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul’dan Kahramanmaraş’a hızlı tren bağlantısının sağlanacağını kaydeden Erdoğan, böylece Kahramanların, evliyaların, şairlerin diyarı Kahramanmaraş'ın ekonomisin daha da canlanacağını, çehresinin daha da güzelleşeceğini belirtti.


Adana-Gaziantep arasında 2,5 katrilyon lira maliyetle yeni bir demiryolu hattı yapmak için proje çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Erdoğan, bunun aynı zamanda Kahramanmaraş’ın projesi olduğu dile getirdi.

AA


Geri Dön