19 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Muğla'da TOKİ aracılığıyla 1.805 konut yapıyoruz!

Başbakan Erdoğan: Muğla'da TOKİ aracılığıyla 1.805 konut yapıyoruz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılış töreni için geldiği Muğla'da TOKİ aracılığıyla bin 805 konut uygulaması başlattıklarını ve bunlardan bin 551'inin tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini vurguladı....




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah bundan sonra Muğla'da artık yeni bir dönem başlayacak diye inanıyorum. Bildiğiniz gibi Muğla çıkardığımız yasa kapsamında 30 Mart seçimlerine büyükşehir olarak giriyor. Buna Cumhuriyet Halk Partisi karşı çıktı, büyükşehirler yasasına karşı çıktı. Ve bununla ilgili olarak da biliyorsunuz Anayasa Mahkemesi ile ilgili süreç başlattı. Tabii başarılı olamadı. Çünkü biz büyük düşünüyorduk" dedi


Erdoğan, AK Parti Muğla Teşkilatı tarafından Marmaris ilçesindeki bir otelde düzenlenen akşam yemeğine katılarak, konuşma yaptı. 


Muğla'da açılışı yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, eserlerin kente hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Erdoğan, Muğla'da yarın açılışı yapılacaklarla toplamda 205 milyon liralık hizmetin sunulmuş olacağını dile getirdi.


İktidarları süresince her yerde olduğu gibi Muğla'da da önemli yatırımlar yaptıklarını ve kente yeni eserler kazandırdıklarını belirten Erdoğan, iktidarları döneminde eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye tarıma varıncaya kadar 5,4 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. 


Muğla'da 2012 yılı dahil olmak üzere sadece milli eğitime toplam 538 milyon lira yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Bu yatırımlar çerçevesinde Muğla'ya tam 2 bin 482 adet derslik yaptık. Okullarımıza 10 bin 503 adet bilgisayar gönderdik. 343 adet bilişim ve teknoloji sınıfı kurduk. Buradaki okullarımıza 2 bin 645 öğretmen ataması gerçekleştirdik. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde 7 fakülte, 2 enstitü ve iki meslek yüksekokulu sadece bizim dönemimizde hizmete girdi."


Erdoğan, Muğla'ya sağlık hizmeti olarak da dönemlerinde 181 milyon liralık yatırımda bulunduklarına işaret ederek, şunları söyledi:


"Bu rakamı 2015 yılı sonuna kadar inşallah 428 milyon liraya ulaştırmayı planlıyoruz. Muğla'da 2002 yılında kamu ve özelde toplam 75 adet diyaliz cihazı ile hizmet verilirken, burası çok anlamlıdır, şimdi 227'ye bu rakam ulaştı. 75 nire, 227 nire. Bunun yanında 9 adet tomografi cihazı vardı, şimdi 14 adet tomografi cihazı bizim yani devletin hastanelerinde var. MR cihazı neydi biliyor musunuz? 2 adet. Şimdi MR cihazı 13 oldu."


Bodrum, Fethiye, Marmaris, Milas ve Ortaca adalet saraylarının da kendi dönemlerinde tamamlandığını aktaran Erdoğan,  TOKİ  aracılığıyla da Muğla'da bin 805 konut uygulaması başlattıklarını ve bunlardan bin 551'inin tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini vurguladı. 


Erdoğan, 2003 yılına kadar Muğla'da 90 kilometre bölünmüş yol yapıldığını dile getirerek, "Biz, buna 11 yılda 305 kilometre daha bölünmüş yol ekledik. 

Yani cumhuriyet tarihinde yapılan bölünmüş yolun neredeyse 3,5 katı kadarını biz sadece 11 yılda yaptık" diye konuştu. 


Muğla'ya yat limanı yapıldığını ve toplam yatırım miktarının 9 milyon 750 milyon dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, 200 yat kapasiteli limanın inşasının devam ettiğini ve 2014 yılını ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıklarını bildirdi.


Orman ve Su İşleri'nin son 11 yılda 1 milyar 785 milyon lira tutarında baraj, sulama ve ormancılık yatırımı yaptığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"(Ege'nin GAP'ı) olarak nitelendirilen, Ege'nin en büyük ve Türkiyenin 6'ncı büyük barajı olan Dalaman Akköprü Barajı ve HES'ini tamamladık. Bu barajın yapımına 1995 yılında başlanmıştı, bitirilemedi. Biz geldik, barajı 2011 yılında hizmete aldık, Bodrum'un en büyük problemlerinden biri olan ve yıllardır tamamlanamayan Bodrum Yarımadası içme suyu projesini bitirdik, hizmete sunduk."


-"Yeni bir dönem başlayacak diye inanıyorum"


Barajlar ve dere ıslah çalışmalarının devam ettiğini anlatan Erdoğan, hükümetleri döneminde Muğla'ya toplam tarımsal destek miktarının 783 milyon lira, olduğunu, 520 milyon liralık hayvancılık, 135 milyon liralık da mazot, kimyevi gübre ve prim desteği sağlandığını belirtti.


Erdoğan, şöyle konuştu:


"Ben, şimdi sizlere 11 yılın özetini yapıyorum. Çünkü Muğla'nın geleceği için yerel ve genel noktasında bir değişimin gerçekleşmesi şart. Muğla'da 545 milyon lira enerji yatırımı gerçekleştirildi. Doğalgazı kamu olarak Muğla sınırlarına kadar getirdik. Özel sektör tarafından yapılan şehiriçi iletim hattı ihalesi de Kasım 2012'de tamamlandı. 2014 yılı içinde inşallah konutlarda doğalgaz kullanılmaya başlanacak. Sanayide de Muğla'nın yanında olduk. Bu 11 yıl içinde KOSGEB eliyle 3 bin KOBİ ve girişimciye 11 milyon 563 bin lira tutarında destek sağlandı. Bunların yanı sıra ata yadigarı eserlerimize sahip çıktık. Muğla'da 41 adet eserin restorasyonunu yaparak eserlerimizi yeniden ayağa kaldırdık."


Muğla'da yapılanlarla ilgili anlattıklarının hizmetlerin küçük bir kısmı olduğunu vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:


"İnşallah bundan sonra Muğla'da artık yeni bir dönem başlayacak diye inanıyorum. Bildiğiniz gibi Muğla çıkardığımız yasa kapsamında 30 Mart seçimlerine büyükşehir olarak giriyor. Buna Cumhuriyet Halk Partisi karşı çıktı, büyükşehirler yasasına karşı çıktı. Ve bununla ilgili olarak da biliyorsunuz Anayasa Mahkemesi ile ilgili süreç başlattı. Tabii başarılı olamadı. Çünkü biz büyük düşünüyorduk. Zira eğer şehirlerimizi büyükşehir statüsüne getirmediğimiz sürece sadece imar bütünlüğü noktasındaki kayıp, zaten illerimizi felç ediyordu. Şimdi düşünün, büyükşehir olmadan önce, aramızda tabii belde belediye başkanlarımız da vardır, bir belde belediyesi ne denli acaba bir kanalizasyon yapabilir, bir ilçe belediyesi acaba ne denli bir kanalizasyon yapabilir altyapı noktasında. Değerli arkadaşlar yapamaz. Bakın ben, belediyecilikten geldim, bunu yaşadım. Sizin İSKİ gibi, ASKİ gibi vesaire sadece bu tür sadece su ve kanalizasyona odaklı bir teşkilatınız olmadığı sürece siz kanalizasyon olayını çözemezsiniz. Ne yaparsınız foseptik kuyuları yaparsınız, bütün atık suları oraya yığarsınız. Başka bir şey yapamazsınız. Veya ne yaparsınız dereye, ne yaparsınız denize." 


Akşam yemeğine, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldı.  


AA



Geri Dön