24 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Türkiye'deki havaalanı sayısını 52'ye çıkardık!

Başbakan Erdoğan: Türkiye'deki havaalanı sayısını 52'ye çıkardık!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dedemiz Fatih, karadan gemileri yürüttü, biz de denizin 62 metre derinliğinden treni yürütüyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi?" dedi...




Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlara seslendi. 


İzmir'de, AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayının Binali Yıldırım olduğunu anımsatan Erdoğan, "O da bugün yarın güzel bir basın toplantısıyla bunlara hadlerini bildirecek. Çünkü bunlar dolaylı yollardan acaba ne yaparım diyor. Zira bunların hayatlarında benim mesai arkadaşlarım yaptığı başarılar yok" diye konuştu.


AK Parti olarak ulaştırma alanında önemli çalışmalara imza attıklarını, İstanbul-İzmir arasının 3 saate düştüğünü söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:


"Kardeşlerim yolsuzlukların içinde olan hükümet bunu yapabilir mi? Soruyorum sizlere 5,5 milyar, eski rakamla 5,5 katrilyon tutarında bir  Marmaray  yaptık biz. 153 yıllık rüya. Yani dedemiz Fatih, karadan gemileri yürüttü biz de denizin 62 metre derinliğinden treni yürütüyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi kardeşlerim?"


- "10 yılda, 17 bin kilometre bölünmüş yol" 


Türkiye'de son 10 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, 26 olan havaalanı sayısını da 52'ye çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:


"Şu anda Adnan Menderes Havalimanı'ndayız. Adnan Menderes Havalimanı bizden önce neydi? Kasaba havaalanı, kasaba havalanı derler, batıda, öyle derler. Burası modern bir havaalanı olduysa sayemizde oldu. 26 tane havalanını biz Türkiye'de 52'ye çıkardık. Şu anda Türkiye'nin batısında ne varsa doğusunda da o var. Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı var. Aynı şekilde Iğdır'da, Ağrı'da, Kars'ta var. Batı'da ne var, doğuda o var. Kuzeyde ne varsa güneyde o var, ayrım yok. Çünkü biz dedik ki etnik milliyetçilik yapmayacağız."


AA


Geri Dön