19 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Türkiye'yi yüksek hızlı trenle örüyoruz!

Başbakan Erdoğan: Türkiye'yi yüksek hızlı trenle örüyoruz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde "Biz, 10. Yıl Marşı'ndaki demiryollarını konuşmuyoruz. Biz demir ağlarla Türkiye'yi örüyoruz, üstelik yüksek hızlı trenle örüyoruz" dedi....



Başbakan Erdoğan, Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada halka seslendi. 


Başbakan Erdoğan, Kırklareli'ne sadece gıda, tarım ve hayvancılıkta eski parayla 894 trilyon lira destek gönderdiklerini, muhalefetin bunu bilmeden konuşmasını anlamadığını söyledi. Kırklareli'ne iktidarda bulundukları 10 yıl içinde 3,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, İstanbul-Kırklareli otoyolunu, gümrük kapılarını hep bu dönemde yenilediklerini, eksikliklerini giderdiklerini söyledi. 


AK Parti'den önceki iktidarların neden gerekli yatırım ve hizmetler için adım atmadığını sorgulayan Başbakan Erdoğan, "Dertleri yok, dertleri. Biz, dertliyiz, biz Ferhat, millet Şirin, dağları dele dele gidiyoruz, bizim millete aşkımız var, millete sevdamız var. Bu sevdadır bizi yollara düşüren. Aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz, gündüz gece, gideceğiz gündüz gece" diye konuştu.


-"Biz, demir ağlarla Türkiye'yi örüyoruz, üstelik yüksek hızlı trenle örüyoruz"


Trakya bölgesinin tüm il ve ilçelerine çok önemli yatırım, eser ve hizmetler kazandırdıklarını, karayolları, demiryolları yaptıklarına dikkati çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:


"Biz, 10. Yıl Marşı'ndaki demiryollarını konuşmuyoruz. O marş orada kaldı. İcraat, icraat lazım. O marştan bu yana ne yaptınız, gelenlere bir sorun, acaba bir kilometre demiryolu mu yaptılar? Yok, ama biz demir ağlarla Türkiye'yi örüyoruz, üstelik yüksek hızlı trenle örüyoruz. İşte MARMARAY. Artık Pekin'i Londra'ya bağlıyoruz yüksek hızlı trenle, denizin 62 metre derinliğinden  Marmaray  ile. Bunu yapmak bize nasip oldu. Ankara'yı yüksek hızlı trenle İstanbul'a bağlıyoruz, yıl sonu bitiyor inşallah, daha önce Eskişehir'e kadar açmıştık, Ankara'yı Konya'ya bağladık, aynı şeklide Konya'yı Eskişehir'e bağladık yüksek hızlı trenle. Bunları biz yaptık. Ey CHP, ne yaptın sen onu söyle. MHP'yi zaten konuşmaya gerek yok, hiçbir şey yaptıkları yok. Diğerini zaten anmaya gerek yok, o farklı işlerle meşgul. Cumhuriyet tarihinde 79 senede 6 bin 100 kilometre duble yol, fakat 11 senede 17 bin kilometre duble yol yaptık. Fark ortada."


Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde eğitimde yapılan hizmetleri de anlatarak, artık öğrencilerin okul sıraları üzerinde ücretsiz ders kitaplarını bulduklarını, kız-erkek ayrımı yapmadan muhtaç öğrencilere belli parasal yardımlarda bulunduklarını ve bulunmaya da devam edeceklerini vurguladı.


AA


Geri Dön