19 / 04 / 2024

Başbakan Yıldırım: Konut kredi faizleri düşecek!

Başbakan Yıldırım: Konut kredi faizleri düşecek!

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.




Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım, İstanbul Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen mitingin cümle aleme, yatırımcıya Türkiye'de güven ve istikrarın devam ettiğini en açık şekilde gösterdiğinin de altını çizdi.


Bütün kurların sadece uçak krizinde meydana gelen dalgalanmayı gördüğünü anlatan Yıldırım, borsanın yükselmeye, reformların, yatırımların da hız kesmeden devam ettiğini belirtti.


Konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladıklarını, inşaat sektörünü geliştirmek için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Yıldırım, vatandaşların ödeme şartlarını dahada rahatlatmak için tüketici kredilerinin taksit sayısını artıracaklarını kaydetti.




AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Başbakan Binali Yıldırım, partisinin dünkü toplantısında darbe girişiminin ardından ekonomiye güvenin tam olduğunu, reformların süreceğini belirterek “İnşaat sektörünü geliştirmek için önlemler alınıyor.


Tüketici kredisinde taksit sayısı artırılacak. Böylece vatandaşların ödeme şartlarını daha da artıracağız. 15 bin sözleşmeli öğretmen; 10 bin yeni polis alınacak. Vatanını seven şerefli gençlere, bu şerefli mesleğe girmeleri için çağrı yapıyorum. Yatırımcı önündeki engeller bir bir kaldırılıyor. 90 milyar tasarruf sağlanacak. Kredi ödemelerinde zorluk çeken bin 268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz” dedi.



Başbakan Yıldırım partisinin dünkü grup ekonomideki gelişmelere değindi. Yıldırım, şu açıklamayı yaptı: 


GÜVEN TEYİT EDİLDİ: Ekonomiye güven tamdır. Darbe günü herkes panik, kıtlık olacak diye propaganda yaptı. Hayat normal şekilde sürdü; sıkıntı yaşanmadı. Borsaya saldırı yapıldı ama tıkır tıkır çalıştı. Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi. Hem darbeyi önledi hem de piyasaya para verdi vatandaş. 11 milyar doları Türk parasına çevirerek ekonomiye can verdiniz.” 


TAKSİT SAYISI ARTACAK: Reformlarımızı sürdüreceğiz. İnşaat sektörünü geliştirmek için önlemler alınıyor. Tüketici kredisinde taksit sayısı artırılacak. Böylece vatandaşların ödeme şartlarını daha da artıracağız. 15 bin sözleşmeli öğretmen; 10 bin yeni polis alınacak. Vatanını seven şerefli gençlere, bu şerefli mesleğe girmeleri için çağrı yapıyorum. Yatırımcı önündeki engeller bir bir kaldırılıyor. BES otomatik hale getiriliyor, 90 milyar tasarruf sağlanacak. 


KOOPERATİF BORÇLARI 5 YILA YAYILIYOR: Türkiye varlık fonu kurulacak. Mega projeler sürecek. Uzun vadeli yatırımlara finansman sağlanacak. Kredi ödemelerinde zorluk çeken bin 268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz. İcra takiplerini de durduruyoruz. Afetlerden etkilenen çiftçilerin borçlarını bir yıl süre ile erteliyoruz. Taşınır mallar da kredi alırken teminat olarak gösterilebilecek.”

Milliyet


Geri Dön