26 / 04 / 2024

Başbakan'dan okul istedi, Milli Eğitim çalışmalara başladı!

Başbakan'dan okul istedi, Milli Eğitim çalışmalara başladı!

Başbakan Tayyip Erdoğan'dan Isparta ziyareti sırasında okul talebinde bulunan muhtar, isteğine olumlu yanıt aldı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a Isparta ziyareti sırasında mahallelerine yeni bir ilköğretim okulu yapılması için mektup ulaştıran Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, taleplerine olumlu yanıt aldıklarını bildirdi.

Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallede bulunan Naşide-Halil Gelendost İlköğretim Okulu´nun başarılı bir okul olduğunu ancak okulun, artan nüfusa cevap vermediğini kaydetti. Mahalleye ikinci bir okul yapılması için ihtiyaç olduğuna değinen Yiğit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Isparta ziyareti sırasında, kendisine okul ihtiyacını içeren bir mektup ulaştırdıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan´ın ziyaretinden birkaç gün sonra Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğünden arandığını, mahallenin nüfusu ve okul yeriyle ilgili bilgi istendiğini anlatan Yiğit, "Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı da beni arayarak, okulla ilgili çalışmalara başlandığını söyledi" dedi.

Gelişmelerden mutluluk duyduğunu dile getiren Zeynep Yiğit, Hızırbey Mahallesi´nin Isparta´nın en büyük mahallelerinden biri olduğunu ve ikinci bir ilköğretim okuluna ihtiyaç bulunduğunu aktardı. Yiğit, şöyle konuştu:

"Mahallemizdeki tek okul olan Naşide-Halil Gelendost İlköğretim Okulu, 24 derslikli ve ihtiyacı karşılayamaz durumda. Dersliklerimizde ortalama 40 öğrenci bulunuyor, ayrıca her geçen gün sınıf mevcudu artıyor. Şu anda bile mahallemizde ikamet ettiği halde başka okullara gitmek zorunda kalan yaklaşık 100 öğrencimiz var."

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hızırbey Mahallesi´ne okul talebine ilişkin Bakanlıktan bilgi geldiğini bildirdi. Isparta´da önceliğin Hızırbey Mahallesi değil, Modernevler Mahallesi´ne verildiğini anlatan Yılmaz, "Bakanlık bizden bilgi istedi, biz de kamulaştırma yapılması gerektiği belirttik. Önceliğimiz Modernevler Mahallesi ve orada yaptığımız kamulaştırma bitmek üzere. Okul inşaatına orada başlanılacak. Ardından Hızırbey Mahallesi´ni değerlendirebiliriz" dedi.
Kamulaştırma çalışmalarının kolay olmadığını ifade eden Yılmaz, Hızırbey Mahallesi´ndeki kamulaştırma çalışmalarının iki yıl gibi bir sürede tamamlanabileceğini aktardı.
AA


Geri Dön