20 / 04 / 2024

BASF, Türkiye'de tek çatı altında toplandı

BASF, Türkiye'de tek çatı altında toplandı

BASF'in 240 çalışanına barındıracak yeni merkezinin yanı sıra Türkiye'de beş üretim tesisi ve bir otomotiv tamir boyaları eğitim merkezi bulunuyor



BASF, Türkiye'deki iştirakleri BASF Türk Kimya, BASF Yapı Kimyasalları, BASF Coatings ve BASF Ciba'nın daha önce İstanbul'un farklı noktalarında bulunan ayrı yerlerde olan yönetim merkezlerini tek bir çatı altında toplayarak ülke merkezini Ataşehir semtindeki Mete Plaza'ya taşıdı.

`Faaliyetlerimizi hızlandıracağız'
BASF Türk CEO'su Dr. Jürgen Barwich yeni genel merkezlerinin BASF'in faaliyetlerini çok daha etkin şekilde hayata geçirmesine imkân sağlayacağına işaret ederek "İştiraklerimizin bir arada bulunmasının farklı iş birimleri arasında yaratıcılığı tetikleyici bir sinerji yaratılması ve BASF'ın Türkiye'deki olumlu imajının sağlamlaştırılması için zemin oluşturacağına inanıyoruz" dedi. BASF'ın küresel arenada Degussa Yapı Kimyasalları ve Ciba gibi önemli satınalmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Barwich, şöyle devam etti: 

"Devralınan bu şirketlerin Türkiye'deki iştirakleri de eşzamanlı olarak BASF'ın organizasyonuna dahil oldu. Bu süreçte boya birimimiz BASF Coatings'i Türkiye'de yeniden yapılandırdık ve başlıca bölümlerini İstanbul'a taşıdık. Tüm bu gelişmeler entegrasyon sürecinin başarıya ulaşması açısından BASF Türkiye'yi bir çatı altında toplamamızı kaçınılmaz hale getirdi."

Yeni ofisin BASF'ın Türkiye'deki genel merkezi olması dışında BASF'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da bulunan 18 ülkedeki 24 iştirakinin de genel merkezi olacağını belirten Barwich, BASF'ın Türkiye'de oluşturduğu altyapının önemini vurgulayarak, "Türkiye'de yeni merkezimize taşınmamız BASF için Türkiye'nin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi olarak algılanmalı. Türkiye BASF'ın kilit pazarlarından biri" dedi.
Radikal


Geri Dön