18 / 04 / 2024

BASF Yapı Kimyasalları Adana'ya yeni fabrika kurdu!

BASF Yapı Kimyasalları Adana'ya yeni fabrika kurdu!

BASF Yapı Kimyasalları Adana'ya yeni fabrika kurdu. BASF Yapı Kimyasalları Türkiye Genel Müdürü, Buğra Kavuncu, Adana OSB'deki açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, BASF için Avrupa'daki en önemli pazarlardan olduğunu söyledi....



Dünyanın lider kimya şirketi BASF, Adana’da yeni yapı kimyasalları üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.


BASF Yapı Kimyasalları Türkiye Genel Müdürü, Rusya ve bağımsız devletler topluluğu ülkeleri pazar yöneticisi Buğra Kavuncu,  Adana  Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, BASF için Avrupa'daki en önemli pazarlardan olduğunu söyledi.


Adana'da faaliyete geçen yeni fabrikada toz ve beton katkı maddeleri üreteceklerini belirten Kavuncu, Türkiye'nin hızla büyüyen ekonomisinin, Türkiye'ye yatırım yapan ve burada üretim tesisleri bulunan şirketleri daha fazla yatırım yapma konusunda cesaretlendirdiğini ifade etti.


Kavuncu, Türkiye'deki kimya sektörünün ülke ekonomisiyle eş zamanlı ve organik büyüme içinde bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:


''Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri arasında köprü kuran Türkiye'nin önemi, BASF açısından sürekli artıyor. Türkiye, BASF için Avrupa'daki en önemli pazarlardan biri. Türkiye'deki operasyonlarımızı geliştirmek amacıyla devamlı yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da büyüme hedefimizi sürdüreceğiz. Artan bir ivmeyle devam eden operasyonlarımız, bu ülkeye olan taahhüdümüzün açık göstergesidir.''


BASF'nin pazar dinamiklerindeki değişimi yakından izlediğini belirten Kavuncu, bu doğrultuda Ege ve Akdeniz bölgelerine ürün sevkiyatı gerçekleştirdikleri Burdur Fabrikası'nı kapatarak, Adana'da yeni bir üretim tesisi kurma kararı aldıklarını söyledi.


Kavuncu, BASF'nin Adana fabrikasının, kurulum aşamasında Burdur tesisiyle aynı kapasitede, ancak ileride kapasite artımı olabilecek şekilde tasarlandığını, tesisteki ekipmanların yenilenerek Adana'ya taşındığını belirtti.


BASF Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika Bölgesel Başkanı ve BASF Türkiye CEO'su Volker Hammes de şirketin dünyada gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgi vererek, şunları kaydetti:


"Dünyanın lider kimya şirketi BASF'de kimyasallardan plastiklere, bitki koruma ürünlerinden petrol ve doğalgaza kadar birçok ürün yer alıyor. Bütün endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerine hizmet sunan BASF, ürünleri ve çözümleriyle kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyor. 2012 yılı sonu itibarıyla dünya çapında 110 binin üzerinde çalışanı bulunan ve bu dönemde satışları 72,1 milyar avro olarak gerçekleşen BASF'nin hisseleri, Frankfurt (BAS), Londra (BFA) ve Zürih (AN) borsalarında işlem görüyor."


AA


Geri Dön