28 / 03 / 2024

Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak'ı olacak!

 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak'ı olacak!

Atatürk Havaalanı ile E5 ve TEM’i birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu’nda 1994 yılında başlayan yatırımlar son yıllarda hız kazandı. Geleceğin Maslak’ı olarak gösterilen bölge hem inşaat şirketlerinin hem de yatırımcının radarında…



Merkezi İş Alanı (MIA) kabul edilen ve yeni konut, AVM, ofis, otel yatırımları ile İstanbul’un yeni Maslak hattı olarak değerlendirilen Basın Ekspres Yolu ve çevresi, son bir buçuk yıl içinde yüzde 45 değer kazandı. Atatürk Havaalanı’na ve yeni inşa edilen üçüncü havalimanına yakınlığı ile yatırımcının ilgisini çeken bölgede, yeni konut projeleri de art arda yükselmeye devam ediyor.



1994-95 yıllarında ilk kez bölge ile ilgili haber yapmış ve “Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak’ı olacak” diye başlık atmıştık. 2009 yılında Para Dergisi’nde “Kriz Yenibosna’yı teğet geçmedi” başlığı ile yaptığımız haberde ise bölgedeki satılık ve kiralık fabrikaları haberleştir-miştik. Aynı yıl bölgede Torunlar GYO ve Özyazıcı İnşaat Nishİstanbul projesini hayata geçirdi. Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nın hemen karşısında yükselen projenin arazisini 2005 yılında İstanbul Yem Sanayi’nden 60 milyon dolara satın aldıklarını açıklamıştı.


PROJELER HIZ KAZANDI

2011 yılında Midas Hediyelik Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ile yaptığımız röportajda, 2006 yılında Mar Ya-pı’yı kurup arazi geliştirmeyle başladıkları ve ilk konut projelerini de Güneş-li’de “Güneşli Konutlar”la başladıklarını söylemişti. “Havaalanına yakınlığı sebebiyle projemize en çok pilotlar, hostesler ve çevredeki esnaf ilgi gösterdi” diyen Özkök, daha o yıllarda bölgenin daha da gelişeceğini ifade etmişti. Atatürk Havalimanı’ndan başlayan ve E5 ile TEM’i birbirine bağlayan Basm Ekspres Yolu’nun, sağ tarafında Yenibosna, Güneşli ve Bağcılar semtleri, sol tarafında ise Küçükçekmece’ye bağlı Sefaköy ve Halkalı semtleri yer alıyor. Her iki havaalanına yakınlığı ile dikkat çeken bölgede, yolun her iki yakasında da son zamanlarda yeni projeler hız kazandı. Son birkaç yıl içinde Basm Ekspres Yolu’nun çevresindeki araziler ve yapılan yatırımlar yüzde 50’ye yakın değer kazandı. Bölgedeki gelişmeye kayıtsız kalmayan inşaat şirketleri de yeni projelere hız verdi. 2012 yılında Güneşli’de 505 konutluk Corridor projesini satışa çıkaran Sur Yapı, 2015 yılının başında da bölgede Mirrage Residence projesinin inşaatına başladı. Basın Ekspres Yolu’nun her iki tarafından Ege Yapı Group, Saray Grup, Nu-rol GYO, Balance Gayrimenkul, Kiler GYO, Teleset Mobil-ya&Depar, Teknik Yapı&Keleşoğlu İnşaat Ortak Girişimi, Toya Yapı, Gül Proje&Mutlu İnşaat, Saraylı Grubu&Eren Holding, AB Grup İnşaat, Şua İnşaat ve Yiğit Group’un yeni konut ve rezidans projeleri hızla yükseliyor. Basın Ekspres Yolu’nun çevresindeki yeni projeleri, özelliklerini, fiyatlarını araştırdık…


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


MIRAGE RESİDENCE

Suryapı’nm İstanbul Güneşli’de inşa ettiği 17 katlı üç bloktan oluşan Mirage Residence projesinde, 60 mağazalık bir alışveriş caddesi bulunuyor. 342 daire bulunan proje modern mimarisi ile dikkat çekiyor. 58 ile 234 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 rezidans daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 340 bin TL ile bir milyon 340 bin TL arasında değişiyor. Lansmana özel yüzde 10 indirim uygulanan projede, tamamı peşin veya banka kredili ödemelerde yüzde 10 indirim daha uygulanıyor. Basın Ekspers Yolu’na cepheli ve Metro Gross Mar-ket’e komşu olan projede, yarı olimpik açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, güneşlenme ve gölgelik alanları, açık hava fitness alanı, yürüyüş ve bisiklet parkuru gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 444 5 787 

Web: suryapimirage.com.tr



 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


BATIŞEHİR

Ege Yapı Group’un Emlak Pazarlama İnşaat,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO işbirliği ile İstanbul Bağcılar’da inşa ettiği Ba-tışehir projesinde, 338 konutluk yeni etap satışları başladı. 818 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen ve toplam 3 bin 189 konut bulunan projede, 76 ile 359 metrekare arasında farklı büyüklükte 47 tip konut bulunuyor. Stüdyo, 1 + 1, 1.5 + 1, 2+1, 2.5 + 1, 3+1, 3.5 + 1, 4+1, 4.5 + 1 ve 5 + 1 dubleks daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 295 bin TL ile 2 milyon 175 bin TL arasında değişiyor. 36 ay faizsiz taksit imkanı sağlayan firma, kendi bünyesinde aylık yüzde 0.69 faiz oranı ile 60 ay vade olanağı da sunuyor. Konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alana yer verilen projede, açık yüzme havuzu, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, futbol sahası, golf alanı, göl-gölet, güneşlenme terası, kapalı yüzme havuzu, okul, restoran, sauna, spa, süs havuzu, tenis kortu, Türk hamamı ve voleybol sahası gibi sosyal donatı alanlarının yanı sıra güvenlik ve kameralı güvenlik hizmetleri bulunuyor.


Satış ofisi: 444 53 43 

Web: batisehir.com



 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!



GREENIST

Saray Grup’un İstanbul Güneşli’de Yalçın Koreş Caddesi üzerinde 26 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa ettiği Gree-nist projesinde, 174 daire yer alıyor. Brüt 77.26 ile 341.75 metrekare arasında 1 + 1, 2+1, 3 + 1, 4+1, 4.5 + 1 ve 5 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 357 bin 301 TL ile bir milyon 189 bin 30 TL arasında değişiyor. Peşin alımlarda yüzde 5 indirim uygulanan projede, 15 Haziran’a kadar 3+1 dairelerde yüzde 10 indirim kampanyası yapıldı. Hilton Garden Inn İstanbul Airport Hotel’e komşu olan ve Starcity AVM’nin hemen arkasında inşa edilen proje, metro istasyonuna 250 metre mesafede yer alıyor. Şehrin içinde ve doğayla iç içe yaşamak isteyenler için geliştirilen projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna, Türk hamamı, süs havuzu, havuz manzarası, kafe, restoran, vitamin bar, voleybol sahası ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanlarının yanı sıra açık ve kapalı otopark alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0212 503 07 75

 Web: greenist.com.tr




 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


NUROL PARK GÜNEŞLİ

Nurol GYO’nun İstanbul Güneşli Evren Mahallesi’nde 55 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Nurol Park projesinde, 67 ile 197 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunuluyor. Daire fiyatları ise 326 bin TL ile bir milyon 283 bin 740 TL arasında değişiyor. Peşin ödemeye yüzde 15 indirim uygulanan projede, firma 50 ay faizsiz taksit imkanı da sağlıyor. 24 bin metrekarelik açık hava yaşam vadisinde 70’e yakm kafe, restoran ve mağaza ile 20 bin metrekare alana sahip ofis ve otel bloğu bulunan projede, çocuk oyun alanları, çocuk yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terası, fitness merkezi, sauna, spa, süs havuzu, market ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilmiş. Projede, kameralı güvenlik sistemi ve kapalı otopark alanları da mevcut.


Satış ofisi: 444 64 96 

Web: nurolpark.com.tr



 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


REFERANS GÜNEŞLİ

Kiler GYO’nun İstanbul Bağcılar’da Güneşli Mahallesi Evren Caddesrnde 9 bin 234 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Referans Güneşli projesinde, 161 konut ve 32 mağaza bulunuyor. 56 ile 231 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 227 bin ile 700 bin TL arasında değişiyor. Yatılı misafirler için 1+0 misafir süitleri ile dikkat çeken projeden, aylık 0.86 faiz oranı ve 120 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün.

AVM, kameralı güvenlik, açık ve kapalı otopark alanlarına da yer verilen projede, kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, fitness merkezi, çocuk oyun alanları, kafe, restoran ve süs havuzu gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.



Satış ofisi: 0212 397 20 31 

Web: referansgunesli.com.tr



 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


BALANCE GÜNEŞLİ

Balance Gayrimenkul’ün İstanbul Güneşli Mahmutbey Mahallesi Taşocağı Yolu üzerinde 17 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Balance Güneşli projesinde, 118 plaza ve cadde ofisi, 140 ev ve loft ofisin yanı sıra 43 mağaza yer alıyor. 40 ile bin 692 metrekare arasında farklı büyüklükte ev-ofis ve ofis seçeneği sunulan projede, metrekare fiyatları 5 bin 360 TL ile 6 bin 600 TL arasında değişiyor. Firma, uygun ödeme koşulları da sunuyor.


İstanbul’un yeni ticaret merkezi olarak konumlanan Basm Ekspres Yolu üzerinde yer alan projenin dikkat çeken özelliklerinden birisi de kat bahçeleri. Her katta farklı metrekarelerde iki kat bahçesi bulunan proje, ofis veya evden uzaklaşmadan bahçe konforunu yaşatıyor. Kameralı güvenlik ve kapalı otopark bulunan projede, fitness merkezi, kafe ve restoran gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilmiş.


Satış ofisi: 444 99 52 

Web: balancegunesli.com.tr



 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


VE GÜNEŞLİ

Teleset Mobilya, Depar Teknik Yapı ve Keleşoğlu İnşaat Ortak Girişimi’nin Güneşli Mimar Sinan Caddesi’nde 9 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Ve Güneşli projesinde 214 daire bulunuyor. 10, 11 ve 12 katlı bloklardan oluşan projede, 43 ile 138 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0,1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunuluyor. 1+0 tipindeki dairelerin tükendiği projede fiyatlar 299 bin TL ile bir milyon 150 TL arasında değişiyor. Kapalı otopark bulunan projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna, spa, voleybol sahası ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş.


Satış ofisi: 444 80 83 

Web: vegunesli.com




 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


TOYA MODA

Toya Yapı’nm Küçükçekmece Sefaköy’de Basın Ekspres Yolu üzerinde 21 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Toya Moda projesinde, dört blokta 486 daire bulunuyor. 37 ile 151 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0, 1 + 1, 2+1 ve 3 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 227 bin TL ile 650 bin TL arasında değişiyor. Peşinatı teslimatta ödemek kaydıyla projeden ayda bin 530 TL taksit ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. Yüzde 70’i yeşil alan olarak ayrılan, açık-kapalı otopark alanları bulunan ve kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, açık-kapalı yüzme havuzları, güneşlenme terasları, fitness merkezi, sauna, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, masa tenisi, süs havuzu ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları da var.


Satış ofisi: 0212 424 54 34 

Web: toyamoda.com



 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


GÜNEŞLİ PARK GARDENYA

Gül Proje ve Mutlu İnşaat’m İstanbul Bağcılar Güneşli’de Mimar Sinan Caddesi’nde 20 bin 929 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Güneşli Park Gardenya projesinde, yedi blokta 263 konut bulunuyor. 80 ile 220 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 320 bin TL ile 950 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 1 KDV avantajı sunulan projede, daireler sahiplerine hemen teslim ediliyor. Güvenlik ve kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, göl ve gölet, açık ve kapalı yüzme havuzları, süs havuzu, çocuk oyun alanları ve sosyal tesis gibi donatı alanları bulunuyor.



Satış ofisi: 0212 630 44 51 

Web: gunesliparkgardenya.com


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


PRİME İSTANBUL RESİDENCE

Saraylı Grubu ve Eren Holding’in İstanbul Atatürk Havali-mam’mn hemen yanı başında inşa ettiği Prime İstanbul Residence projesi, 488 lüks rezidans daire, otel kompleksi ve 5 bin kişilik Performance & Convention Center’dan oluşuyor. 1+0, 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde rezidans daireleri yakında satışa sunmaya hazırlanan firma, satış öncesi ön kayıt toplamaya başladı. Projedeki otel kompleksi ise Accor Grubu’nun Pulman Ho-tel ve Mercure Hotel markalarıyla işletilecek. Yaklaşık bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Prime İstanbul Kompleksi, uluslararası ticaret, kültür, turizm ve finans dünyasının önemli adreslerinden birisi olmayı hedefliyor. Projede, 3 bin metrekarelik spa ve wellness merkezi de yer alıyor.


Web: primeistanbulresidences.com


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


AB YAŞAM EVLERİ

AB Grup İnşaat’m Yenibosna Bahçelievler’de Basm Ekspres Yolu’na oldukça yakın 9 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği AB Yaşam Evleri’nde, son 25 daire de satışa sunuldu. 126 konut bulunan projede, 70 ile 140 metrekare arasında 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerin hemen teslim edildiği projede, fiyatlar 220 bin TL ile 435 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 65’i yeşil alandan oluşan projede, kapalı otopark ve kameralı güvenlik hizmeti sunuluyor. Çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna, Türk hamamı, kamelya ve süs havuzu gibi sosyal donatı alanları da mevcut.


Satış ofisi: 0212 550 93 95 

Web: abgrupinsaat.com


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


ELITE CITY

Şua İnşaat’ın Basm Ekspres Yolu’na yakın Küçükçekmece Halkalı’da 37 bin metrekare arazi üzerine inşa ettiği Elite City projesinde, çok az dairenin satışı halen devam ediyor. 65 ile 178 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunan projede, fiyatlar 335 bin TL ile bir milyon 150 bin TL arasında değişiyor. Ödeme için üç farklı alternatif sunulan projeden, peşinat ödemeden ya da aylık 0.79 faiz oranı ile 60 ay veya 0.89 faiz oram ile 120 ay vadeyle ev sahibi olmak mümkün.

Estetik mimarisi ve porselen kaplı cepheleri ile dikkat çeken projede, açık otopark, güvenlik, açık ve kapalı yüzme havuzları, güneşlenme terasları, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, çarşı, fitness merkezi, sauna, vitamin bar, süs havuzu ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0212 472 72 55 

Web: elitecity.com.tr


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


FORTIS İSTANBUL

Yiğit Group’un Küçükçekmece Sefaköy Basm Ekspres Yolu üzerinde 9 bin 280 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Fortis İstanbul projesinde, 705 konut bulunuyor. 58 ile 125 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0,1 + 1 ve 2+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 219 bin TL ile 580 bin TL arasında değişiyor. Lansmana özel yüzde 10 indirim uygulanan projeden, yüzde bir peşinat ve 120 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün. KDV’yi de firma karşılıyor. Güvenlik, kameralı güvenlik ve kapalı otopark bulunan projede, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, Türk hamamı, sauna, çocuk oyun alanları, restoran ve kafe gibi sosyal donatı alanları da var.


Satış ofisi: 0212 423 13 13 

Web: fortisistanbul.com


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


Altan ELMAS / SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Kısa vadede büyük fırsat sunuyoruz

Yatırım değeri sürekli yükselen ve hızla gelişen Güneşli’de, yeni bir projeye daha başladık. Daha önce inşa ettiğimiz ve gördüğü büyük ilgi ile kısa zamanda satışını tamamladığımız Corridor Rezidans ve Çarşı projelerinin ardından bölgede yeni bir proje daha geliştirme kararı aldık. TEM otoyoluna, Atatürk Havalimanı’na ve E-5 karayoluna yakınlığı ile dikkat çeken Mirage Rezidans, yapılması planlanan Ataköy-İkitelli raylı toplu taşıma sisteminin Evren-Güneşli ve Mimar Sinan Metro istasyonlarının hemen yanı başında yer alıyor. Bu sayede projenin kısa vadede büyük bir yatırım fırsatına dönüşeceğini düşünüyoruz.


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


İsmail ÇOBAN / Balance Gayrimenkul Yön. Kurulu Başkanı

Stratejik konumu projemizi değerlendirdi

Plaza ofis, cadde ofis, ev ofis, loft ofis ve mağazalardan oluşan Balance Güneşli projesini, modern iş hayatının tüm ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirdik. İş merkezleri ve havaalanlarına yakınlığı ile ulaşım rahatlığı sağlayan stratejik konumuyla İstanbul’un en değerli projelerinden biri. Bugüne kadar iş dünyasında elde ettiğimiz güvenilirlik ve istikrardan güç alarak bu işe giriştik. İnşaat işimizde de kaliteden taviz vermeden, adımıza yakışır bir çizgi tutturacağız.


 Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak ı olacak!


Muhsin BAYRAK / AB Grup Holding Yön. Kurulu Başkanı

Yeni bir projeye başlıyoruz

Gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde olduğu gibi ‘AB Yaşam Evleri’ projesinde de insan odaklı hareket ettik. İnsanların huzurlu bir ortamda yaşaması yalnızca konut inşa ederek sağlanamaz. Bu sebeple çevresindeki sosyal yapı ile bütünleşen modern bir proje hayata geçirdik. Genellikle kendimize ait araziler üzerinde proje geliştiriyoruz. Bu da hayata geçirdiğimiz projelerde avantajlı metrekare birim fiyatları sağlıyor. Bugüne kadar İstanbul’da birçok projeye imzamızı attık. AB Yaşam Evleri de bu projelerden sadece biri. AB Yaşam Evleri’nde satılık az daire kaldı. 2015 Eylül ayı itibariyle Basın Ekspres’te dev bir konut projesinin temelini atmaya hazırlanıyoruz.”



Para


Geri Dön