27 / 04 / 2024

Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye imar izni verildi!

Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye imar izni verildi!

Yedi yıl önce Ayamama Deresi’nin taşması sonucu 31 kişinin hayatını kaybettiği Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye daha imar izni verildi. Çobançeşme Fidanlığı’nın bir bölümü de konut ve AVM yapılmak üzere geçen yıl imara açılmıştı.



2009 yılında İstanbul’da Ayamama Deresi’nin taşması sonucu 31 kişinin öldüğü sel felaketinde en çok kaybın yaşandığı Basın Ekspres yolunda, 60 dönümlük araziye daha imar hakkı verildi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sel felaketi sonrasındaki “Dere yatağında yapılanma yapmayacağız. Derenin intikamı ağır olur” sözlerine karşın Bahçelievler Yenibosna yıllar içinde AVM ve otellerle doldu.


AVM VE REZİDANS YAPILACAK


Son olarak insanların araçlarının içinde boğularak can verdiği Basın Ekspres Caddesi’nin Mahmutbey Atatürk Havalimanı bağlantı yoluna cephesi olan yaklaşık 60 bin metrekarelik 17 parselin imar durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Aralık 2015’te değişiklik yapıldı. Plan değişikliği, Bahçelievler Belediye Meclisi tarafından 9 Mart günü alt ölçekli plana işlendi. CHP grubunun ret oyu verdiği plan değişikliği ile “Belediye hizmet” ile “ticaret ve hizmet alanı”na alınan parsellere AVM, ofis ve iş merkezleri, katlı otoparklar, otel gibi konaklama tesisleri, finans kurumları ve rezidans yapılabilecek.


69 PROJEYE İZİN VERDİLER


Plan değişikliğine tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Hasan Tapan, bölgenin 1982 yılındaki planlarda kent mezarlığı, yeşil ve rekreasyon alanı olarak belirlendiğini söyledi. Tapan, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yapılan değişiklikle alanın yapılaşmaya açıldığını söyledi. 2009 yılında yaşanan sel felaketinden sonra Kadir Topbaş ile Recep Tayyip Erdoğan’ın dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmeyeceğini açıkladığını anımsatan Tapan, felaketten bu yana bu bölgede 69 dev projeye izin verildiğini sözlerin tutulmadığını vurguladı.


FİDANLIĞA DA KONUT YAPILACAK


Sel felaketinin yaşandığı Ayamama Deresi’nin ıslah çalışmaları hâlâ devam ederken çevresinde bir biri ardına otel, rezidans ve AVM inşaatları yükseliyor. Çobançeşme Fidanlığı’nın bir bölümü de konut ve AVM yapılmak üzere geçtiğimiz yıl imara açılmıştı.


Sözcü/ Özlem GÜVEMLİ


Geri Dön