24 / 04 / 2024

Başiskele Belediyesi yeni sosyal alanlar inşa ediyor!

Başiskele Belediyesi yeni sosyal alanlar inşa ediyor!

Kentsel dönüşüm projeleri, sosyal projelerle Başiskele'ye yeni bir çehre kazandıran Başiskele Belediyesi, Mehmetağa Mahallesi'de yapılması planlanan Kız Kuleli park ile vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor.




Başiskele Belediyesi, ihtiyaç duyulan mahallelerde yeni parkların yapımlarına devam ederken daha önce yapılan parkların revize çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Mehmetağa Mahallesi, Dereboyu Caddesinde yapılmak üzere projelendiren yeni sosyal alan ise Başiskele halkına sunacağı hizmetlerle dikkat çekiyor. 3 bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak olan projede 250 metrekare alanlı Kız Kulesi şeklinde bir kafeterya, 1 adet seyir kulesi, dinlenme alanları, çocuk eğlence ve oyun grupları, bayanlara özel spor alanları, gölet kenarında yürüyüş parkurları yer alacak. Kullar Kültür Merkezi yanında yapılacak olan çalışmada aynı zamanda Dereboyu çevresindeki kamelyalar tamir edilecek ve 7 adet yeni kamelyalar da ilave edilecek. Projede aynı zamanda Göle kurulacak olan yunuslarda Başiskele halkına yazın sıcak havalarında serinlik ve eğlence imkanı sunmuş olacak.


Çevreye ve insana çok büyük değer verdiklerini ifade eden Başkan Ayaz proje hakkında Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Demir'den bilgi aldı. Ardından İmar Komisyon üyeleri Kadir Altıntaş ve Ali Şahintürk ile proje hakkında bilgi paylaşımında bulunan Başkan Ayaz, "Başiskele'ye kazandırdığımız yeni sosyal yaşam alanları ile ilçemizin 'Hayat Şehri' imajına yakışır şekilde burada yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini arttırmak için çalışıyoruz. Başiskele'de zaman hizmete örnek projelerle, Başiskele halkımız ile birlikte dönüştürmeye devam ediyoruz" dedi



Tünaydın


Geri Dön