26 / 04 / 2024

Başiskele Fatih Sultan Mehmet Parkı açıldı!

Başiskele Fatih Sultan Mehmet Parkı açıldı!

Başiskele Belediyesi tarafından 7 Yıldızlı Kent adı verilen Kocaeli Başiskele’de yaptırılan 30 dönümlük arazi üzerindeki dev Fatih Sultan Mehmet Parkı'nın açılışı, görkemli bir şekilde gerçekleştirildi




İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in adını Başiskele'de yaşatmak amacıyla yola çıkan Başiskele Belediyesi'nin ilçeye yaptırdığı 30 dönümlük arazi üzerindeki dev Fatih Sultan Mehmet Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Ünlü Sanatçı ve AK Parti Milletvekili Adayı Uğur Işılak’ın da konser verdiği şölen havasında gerçekleştirilen açılışa; AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Küçük, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

7 YILDIZLI HİZMET

33 bin metrekarelik alanda bütün Başiskele’yi kucaklayacak, herkesin gönlünü hoş edecek bir park yaptırdıklarını dile getiren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “7 yıldızlı ilçede 7 yıldızlı hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Bu park bir son değil, bir başlangıç. Bundan sonra göreceksiniz ki Başiskele halkına daha büyük, daha harika eserler çıkaracağız. Sizlerle beraber Başiskele’de tarih yazmaya devam edeceğiz. Biz günü geçirmek için buraya gelmedik, planladık, tasarladık daha sonra buraya geldik” ifadelerini kullandı.

 

YAŞAM ALANLARININ ÖNEMİ

Ardından kürsüye gelen Başiskele Kaymakamı Ali Partal, ekonominin arttıkça yaşam kalitesinin de artmasının kaçınılmaz hale geldiğine dikkat çekerek, “Bizler ilçemizde, ülkemizde birçok hizmetler yapmaktayız. Bunların en önemlisi yaşam alanlarıdır. Özellikle yerel yöneticilerimize büyük görevler düşmektedir. Özellikle halkın beklentilerini aynı zamanda yeşil alanları inşa etmemiz gerekmektedir. Başiskele’de bu ihtiyaçlarımızı gerçekleştirmekteyiz.

 

DERDİMİZ SİZLERSİNİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Daha güzel şeyler yapacağız. Biz siyaseti senin koltuğun, benim koltuğum şeklinde uygulamadık. Bütün gayretimiz, bütün çabamız ilimizi nasıl geliştirebiliriz. Tek derdimiz sizlersiniz, bizler hep böyle dertlendik. Siyaseti her zaman hizmet olarak algıladık. Başkaları gibi laf üretmedik. Bazılarının hayatlarında bir dikili çubukları yoktur, lafla peynir gemisi yürümez” diye konuştu.



HER ALANDA HİZMET

2 milyon 870 bin TL ihale bedeliyle alınan alanda Fatih Sultan Mehmet Anıtı ve 16 Türk devletini temsilen askerler de yer alıyor. Başiskele halkının yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayabilmesi amacıyla 2 adet kafeteryanın da olacağı parkta; çocuklar ve gençler için oyun grupları, 17 bin 280 metrekare yeşil alan, piknik ve oturma alanları, kültür ve sergi alanları, bebek bakım alanı, ibadet için mescit, 75 metre uzunluğundaki çim kayak pisti, ücretsiz wireless, minyatür eserler, aktiviteler için konser ve sergi alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları yer alıyor.



Manşet Kocaeli


Geri Dön