28 / 03 / 2024

Başiskele Kent Meydanı şekilleniyor!

Başiskele Kent Meydanı şekilleniyor!

Başiskele Kent Meydanı büyük oranda tamamlandı. Yapının zemin mermer döşeme, iç bölme duvarlarının cam montajı, asma tavan imalatı, traverten cephe kaplama granit bazalt yer döşeme çalışmaları devam ediyor




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Belediyesi için yeni bir hizmet binası ve kent meydanı inşa ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Serdar Mahallesi’ndeki 10 dönümlük alanda yürüttüğü projenin üç bölümü büyük oranda tamamlandı. Yapının zemin mermer döşeme, iç bölme duvarlarının cam montajı, asma tavan imalatı, traverten cephe kaplama granit bazalt yer döşeme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca ofis bölme montajı ve elektrik tesisat uygulamaları da sürüyor.

Projede 52 araçlık bir de otopark yer alacak. Çalışma toplam 6 bin 810 metrekare inşaat alanı içinde gerçekleştiriliyor. Proje içerisinde kamera, kartlı geçiş sistemi, yangın tesisatı, acil anons sistemi, meclis salonu için özel ses görüntüleme sistemi gibi teknik uygulamalar bulunacak. Projede 267 kişilik bir de salon yer alacak.

Kent meydanı ve belediye hizmet binası projesi bodrum, zemin ve iki kat şeklinde inşa ediliyor. Bodrum katta sığınak, arşiv ve teknik birimler bulunurken, zemin kata seminer salonu, birinci katta da ofisler yer alacak. İkinci kata idari personel odaları yapılacak. Projedeki bina alanının dışında kalan bölüm kent meydanı olarak düzenlenecek.

Ana bina çatısı metal kenetli çatı sistemi ile kaplanacak. Seminer salonu iskeleti çelik karkas olup, dış cephesi cam ve traverten kaplama şeklinde düzenlenecek. Ana bina iskeleti betonarme olup dış cepheye traverten kaplama, ahşap kaplama, alüminyum giydirme cephe ve alüminyum cephe motifi uygulanacak.



Hürriyet


Geri Dön