23 / 04 / 2024

Başiskele'de nazım imar planları hazır!

Başiskele'de nazım imar planları hazır!

Kocaeli Başiskele' de nazım imar planları hazır. Yaşam kalitesiyle cazibe merkezi haline gelen Kocaeli Başiskele' de düzenli, planlı iskân faaliyetleri vatandaşların talepleri doğrultusunda devam ediyor...



Başiskele Belediye Başkam Hüseyin Ayaz'ın talimatıyla, 4,5 yıllık süreçte ihtiyaç duyulan 22 adet Nazım imar Planı Değişikliği Teklifi Belediye tarafından hazırlanarak onaylanmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisine sunulmuş ve Başiskele'de 5 beldenin imar planlarını bütünleştiren ve revize eden ilçenin İlk 1/ 1 000 ölçekli Uygulama İmar Planı Genel Revizyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı ile onaylanmıştır YENİ İSKÂN ALANLARI Başiskele'de işyeri amaçlı: 250 bin 978 metrekare, konut amaçlı: 180 bin 483 metrekare alanı iskâna açıldı. Yaşam kalitesiyle cazibe merkezi haline gelen Başiskele'de düzenli, planlı iskân faaliyetleri vatandaşların talepleri doğrultusunda devam ediyor. 


ZEMİN ETÜTLERİ VE ARAZİ KONTROLLERİ 


Başiskele deprem yaşayan bölge olmanın hassasiyetiyle Başkan Hüseyin Ayaz'ın talimatıyla Zemin Etüt birim ekipleri tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen zemin etütleri ve arazi kontrollerine önem verildi ve bu güne kadar Bin 160 Adet arazide zemin etüt çalışmaları denetlendi. Bin 19 arazinin zemin etüt raporu onaylandı. 


YAPI RUHSAT BELGESİ 


Başiskele kurulduğu günden bu güne tercih edilen cazip kent konumunda olmanın en nihai sonucu şeklinde Bir milyon 453 bin 312 metrekarelik bir alana yapı ruhsatı verildi. 

Başiskele'de yeni inşa edilen hiçbir yapının ruhsatsız olmasına, kontrolsüz, denetimsiz yapılmasına izin verilmiyor. 


GENEL AMAÇLI İNŞAAT KONTROLLERİ 


Başiskele'de inşaat kontrolleri düzenli olarak yapılıyor ve bugüne kadar 483 bin 350 adet yapının iskan ve 381 adet 205 yapının genel amaçlı inşaat kontrolleri yetkili personeller tarafından gerçekleştirildi. Projelere uygun bulunan ve yapı kontrolleri tamamlanan 793 bin 308 adet yapının iskânını verildi. 


7 İLÇELİK ALANDA ZEMİN ÇALIŞMASI 


Başiskele'de Başkan Hüseyin Ayaz'ın talimatıyla meskun alanların tüm uygulama imar planları revize edildi. 2055 hektar alanda imar planlarına esas zemin etüt çalışmaları gerçekleştirildi. Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Kırıkkale'nin Çelebi ilçesi 300 hektar alan iken Başiskele'de 7 Çelebi ilçesi alanında 2055 hektar alanda zemin etüt çalışması yapıldı ve bu sayede 4 bin 928 vatandaşın da sorununa çözüm oluşturuldu. 


JEOTERMAL ARAMA RUHSATLI İLÇE BAŞİSKELE 


Kocaeli'de ilk jeotermal arama ruhsatını alan ilçe olarak 2 bin 564 hektarlık alanda jeotermal arama yapabilmek için Başiskele ruhsatını eline aldı. Kocaeli'nin ilk 5 yıldızlı termal otelinin hizmet verdiği ilçe olmanın yanı sıra "Jeotermal Şehir" olma yolunda çalışmalara devam Başiskele Belediyesi, arama çalışmalarını da tamamladı şu an sondaj çalışmaları sürüyor. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön