25 / 04 / 2024

Başiskele'de yeşil alanlar imara açıldı!

Başiskele'de yeşil alanlar imara açıldı!

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı oturumunda başta Başiskele olmak üzere ilçelerdeki birçok yeşil alan imara açıldı. CHP, yeşil alanların imara açılmasına itiraz etti ancak AKP’li üyelerin çoğunluk oylarıyla teklifler meclisten geçti



Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı oturumu Leyla Atakan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doğan’ın yönetimindeki mecliste 53’ü imar ve bayındırlık işleriyle ilgili olmak üzere toplam 134 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısında MHP ve CHP grubunun verdiği Kartepe’de kronikleşen sel felaketleri ile CHP’nin deniz kirlilikle ilgili soru önergeleri dikkat çekti. İki muhalefet partisi, Kartepe’deki sele karşı alınması gereken önlemleri sıraladı. Önergede belediyeye; maden, kurum ve liman derelerinin geniş havzalarının neden genişletilmediği soruldu.

 

MUHALEFETTEN SEL ÖNERGESİ

 “Yaklaşık 4 aydır İzmit Körfezi’nde denizin kırmızıya dönüştüğü bir kirlilik yaşanmaktadır” tespitinin bulunan CHP Grup Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın verdiği önergede, “Bu kirlilik nedeniyle son 4 aydır bu konuda uzaktan gözlem dışında somut ne gibi bir inceleme yapılmıştır? Kirliliğin olduğu yerlere ilişkin bilimsel raporlar alınmış mıdır?” ile “Büyükşehir Belediyesi tarafından bu kirliliğin nedeni olarak kesin bir dille ALG patlaması gösterildiğine göre ALG patlamasının neden bu kadar uzun sürdüğü yine bilimsel olarak açıklanmalıdır” soruları yer aldı.

 

ELLER BETON İÇİN KALKTI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen ve çoğu Başiskele ilçesini ilgilendiren 53 gündem maddesi görüşüldü. Başiskele’yi ilgilendiren gündem maddelerinde ise yeşil alan olarak görünen birçok yer imara açıldı. Derince ve Gebze’de de görüşülen yeşil alanlar yüzme havuzu ve konut projesi için imara açıldı. CHP’liler ise “Gelecek nesillere betondan başka bir şey bırakmıyoruz” diyerek yeşil alanların imara açılmasına karşı çıktı.


Manşet Kocaeli 


Geri Dön