26 / 04 / 2024

Başka vergi dairesine borç ödenebilir mi?

Başka vergi dairesine borç ödenebilir mi?

Gayrimenkuller için devlete ödenmesi gereken vergilerin ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Vergi borçları, vergi dairelerine ödeniyor. Peki başka vergi dairesine borç ödenebilir mi? İşte yanıtı...



Başka vergi dairesine borç ödenebilir mi?

Gayrimenkuller için devlete ödenmesi gereken vergilerin ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Vergi borçlarında kimisi bağlı olunan belediyeye ödenebilirken; kimisi de bağlı olunan vergi dairesine ödeniyor.


Vergi beyannamesi elektronik ortamda internet aracılığıyla veya kağıt ortamında verildikten sonra “Tahakkuk Fişi” düzenlenmesi sonucunda vergi kesinleşmiş olur. 


Vergi borcu tahakkuk tarihinden itibaren tahakkuk fişi üzerinde belirtilen ödeme süresi içinde bağlı olunan vergi dairesinin veznesine ‘Tahakkuk Fişi’ nin gösterilmesi suretiyle ya da beyanınız üzerine de ödenebilir. Ödemenin sonunda verginin ödendiğine dair “Vergi Dairesi Alındısı” alınacaktır.


Başka vergi dairesine vergi borcunun ödenmesi..

Mükellefler bağlı oldukları vergi dairesinin dışındaki başka bir vergi dairesine de vergilerini ödeyebilirler.

 

Ancak bu vergi daireleri, aynı belediye sınırları veya büyükşehir belediyesinin bulunduğu yerlerde büyükşehir belediye sınırları içinde olmamalıdır. 


Bu durumda beyan edilen vergiye ilişkin “Tahakkuk Fişi”nizi göstererek veya beyanınıza göre verginizi ödeyebilirsiniz.


Vadesi geçmiş vergi borcu nasıl ödenir?


Geri Dön