27 / 04 / 2024

Başkan Cavcav: Ankara 19 Mayıs Stadı'nın çökme ihtimali var!

Başkan Cavcav: Ankara 19 Mayıs Stadı'nın çökme ihtimali var!

20 bin kişilik 19 Mayıs Stadı'nın çökme ihtimali olduğunu söyleyen Başkan Cavcav "Valilik bize '20 bin kişi gelirse stat çöker' deyip izin vermiyor. Maç yapabilmek için zor izin alıyoruz.''dedi.



Başkentliler,  Ankara  19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu alana yapılması planlanan stadyum ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çagatay Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında gerçekleştirilen özel toplantıyı SABAH Ankara'dan öğrendi. Başkan Gökçek, yeni stadyum ile ilgili çalışmalara Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayının ardından başlanabileceğini ifade etti. Yeni stat tartışmalarıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Gençlerbirliği'nin efsane başkanı İlhan Cavcav ise Ankara 19 Mayıs Stadı'nın çökme tehlikesi altında olduğunu belirterek "Maçları burada yapabilmek için valilikten zor izin alıyoruz. Yeni stat için harekete geçelim" dedi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi önemli takımlarla yapılan maçlarda tamamı dolan statta her an bir çökmenin yaşanabileceğini ifade etti. Başkan Cavcav, "Cebeci Stadı dökülüyor. Ankara'da 1936'da faaliyete geçen 19 Mayıs Stadı var. Bugün 20 bin seyirci stada gelse alamayız. İki aydır statta maç yapabilmek için 3-4 kez vali beyi aramak suretiyle izin almak zorunda kaldık. Valilik bize 'İzin veremeyiz, stadın çökme ihtimali var' diyor. Bu stada 20 bin kişi gelirse çöker diyor" diye konuştu. 


ANKARA ÜVEY EVLAT MI? 

Gençlerbirliği ve Ankaragücü takımlarını büyük bir risk altında maç yaptıklarını belirten Başkan Cavcav "Biz böyle bir risk altında maç yapmaya çalışırken Konya'da, Bursa'da ve Antalya'da stat yapıldı. Stadı olmayan şehirlere stat yapıldı. Ben şimdi bir Ankaralı olarak soruyorum. Ankara üvey evlat mı? Ankara Türkiye'nin başkenti. Şimdi bu 19 Mayıs Stadı'nda her an vukuat olabilir. Olursa bunun sorumlusu biz değiliz. Tehlike altında maç yapıyoruz" görüşünü dile getirdi. 


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA GİDELİM 

Yeni kurulacak stat için bir an önce harekete geçilmesi çağrısı yapan Başkan Cavcav, "Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında bir heyet kurulmalı. Ankara'da kim varsa kulüp başkanları, STK başkanları, Ankara Valisi, milletvekilleri, hangi parti olursa olsun bu heyet kurulmalı ve sayın Başbakanımıza gidilmeli. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yeni bir stadın önemini anlatmamız gerekir" diye konuştu. 


YENİ YAPILACAK STAT AKM İLE BİRLEŞTİRİLSİN

19 Mayıs Stadı'nın yıkılıp Atatürk Kültür Merkezi ile tünel bağlantısı oluşturulmasını ve bölgenin spor köyüne dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Cavcav şöyle devam etti: "Geçtiğimiz günlerde sizin gazetede statla ilgili haberler çıktı. Melih Bey'in ve Sayın Salih Bezci'nin de açıklamaları vardı. Bu açıklamalara katılıyorum ancak ben aksini savunuyorum. 19 Mayıs Stadı'nı Gençlik Parkı ile değil, Atatürk Kültür Merkezi ile birleştirilmesinin Türk sporu adına ileride daha faydalı olacağını düşünüyorum. Ankara'da amatör, ikinci ve üçüncü ligde dahil bir sürü kulüp var. AKM'nin olduğu yer oldukça müsait. Orada sahalar yaparak her Ankara kulübünün faydalanabileceği bir tesis kurabiliriz. 19 Mayıs Stadı'nın altında bu kulüplerin büroları var. Bu alana yapılacak bir binada yer vererek tek çatı altında toplayabiliriz. 19 Mayıs Stadı altından yapılacak bir tünel ile iki bölge birbirine bağlanılabilir. Bu tesis çok sporcunun yetişmesine neden olacak." 


Sabah Ankara


Geri Dön