24 / 04 / 2024

Başkan Ekinci: Mersin'de derhal kentsel dönüşüm başlamalı!

Başkan Ekinci: Mersin'de derhal kentsel dönüşüm başlamalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) ve Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'deki birçok bina çakıl ve elle dökülen betonlarla yapılan binalar...



Bu binaların miadı dolmuştur ve pimi çekilmiş bomba gibidir. 6 veya üzeri bir depremde büyük acılar yaşanabilir. Kentsel dönüşüm biran önce başlatılmalıdır" dedi. 


DEPREM GÜNDEME GETİRDİ 

Geçtiğimiz gün Akdeniz açıklarında meydana gelen ve kentte yaşayanları sokağa döken 5.2 büyüklüğündeki deprem, kentsel dönüşüm ve binaların depreme dayanaklılığı konusunu bir kez daha gündeme getirdi. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci de, 6 ve üzeri şiddette yaşanacak bir depremde kentte yaşanacak olumsuzluklara değinerek, kentsel dönüşümün önemini vurguladı. 


BÜYÜK ACILAR YAŞANABİLİR 

Mersin'deki birçok binanın yapısal anlamda eksikleri olduğunun altını çizen Ekinci, bu sorunların kentte kangren haline geldiğine dikkat çekti. GMK Bulvarı'nın kuzeyi ile İnönü Bulvarı'nın batı kısmındaki birçok binanın yapımında dere çakılı kullanıldığını ifade eden Ekinci, "Bunların birçoğu çakıl ve elle dökülen betonlarla yapılan binalar. Bu binaların miladı dolmuştur ve pimi çekilmiş bomba gibidir. 6 veya üzeri bir depremde büyük acılar yaşanabilir" şeklinde konuştu.


Sabah Güney


Geri Dön