19 / 04 / 2024

Başkan Kocadon'dan Bodrum'un imar durumuyla ilgili açıklama!

Başkan Kocadon'dan Bodrum'un imar durumuyla ilgili açıklama!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum merkez, Torba 1. Etap, Yalıkavak, Yalı, Gümüşlük, Mumcular mahalleleri ve köy yerleşim alanlarında imar uygulamalarına devam edilecek" açıklamasını yaptı.



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçe merkezi, Torba, Yalıkavak, Yalı, Gümüşlük, Mumcular mahalleleri ve köy yerleşim alanlarında imar uygulamalarına devam edileceğini söyledi. 


Kocadon, Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, 18 Nisan'nda ilçede geçici imar durdurma kararı aldıklarını hatırlattı. 


İmar durdurma kararının Bodrum'un birer mahallesi haline gelen eski belediyelerin imar uygulamalarının incelenmesi için alındığını ifade eden Kocadon, "Bodrum'a yapılacak yatırımların önünü açmak amacıyla yürürlükteki planlarda tespit edilen sorunlu bazı bölgeler ve planlar dışındaki alanlarda imar faaliyetlerinin 15 Eylül'den itibaren devam ettirilmesine karar verildi" dedi. 


İmar uygulamalarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Kocadon, şunları kaydetti:


"Bodrum merkez ile Torba 1. Etap, Yalıkavak, Yalı, Gümüşlük, Mumcular mahalleleri ve köy yerleşim alanlarında imar uygulamalarına devam edilecek. Göltürkbükü, Bitez, Ortakent mahallelerinde bakanlıklarda devam eden planlama süreçlerinin tamamlanmasını takiben, yakın zamanda imar uygulamalarına başlanacak. Turgutreis, Gündoğan ve Konacık mahallelerinde planlarla ilgili olarak inceleme ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. İmar uygulamalarına bu çalışmalar tamamlandıktan sonra devam edilecek.


AA





Geri Dön